Ultima actualizare: azi, 22:38

Locale

Polițist sătmărean, reținut pentru luare de mită și trafic de influență

politisti-arestatiUn polițist sătmărean a fost reținut pentru luare de mită și trafic de influență. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Oradea au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 11 ianuarie 2017, a inculpatului Man Cosmin Vasile agent de poliție în cadrul Secției de Poliție Rurală Satu Mare, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență. 

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: 

În perioada aprilie-decembrie 2016, inculpatul Man Cosmin Vasile, în calitate de agent de poliție în cadrul Secției de Poliție Rurală Satu Mare, a pretins de la o persoană cercetată într-un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „amenințare” (martor în cauză) să achite contravaloarea unui teren de 1.400 mp cu o valoare de circulație de aproximativ 28.000-56.000 de euro, ce urma să fie achiziționat de polițist în perioada imediat următoare.

Pe fondul refuzului exprimat de proprietarul acelui teren de a-l înstrăina, în cursul lunii decembrie 2016, inculpatul Man Cosmin Vasile a pretins aceleiași persoane să-i transfere proprietatea unui teren de 800 mp, în valoare de aproximativ 24.000 de euro, situat în imediata vecinătate a locuinței acestuia, fără ca polițistul să achite prețul respectiv.

În schimb, inculpatul Man Cosmin Vasile l-a asigurat pe martor că, în schimbul terenului, va întocmi cu celeritate un referat cu propunere de clasare a cauzei în care acesta din urmă era cercetat.

În continuare, inculpatul i-a promis aceleiași persoane că va urgenta demersurile în vederea restituirii unui pistol, corp delict în dosar și că va interveni pe lângă procurorul de caz, față de care a lăsat să se creadă că are influență, pentru ca acesta să emită cât mai repede o soluție favorabilă martorului.

Inculpatului Man Cosmin Vasile i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. 

Inculpatul este prezentat la data de 12 ianuarie 2017 Tribunalului Bihor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție. 

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Sursa: pna.ro

5 comentarii

 1. SIC Răspunde

  Măgărocul dracului!!!

 2. florin Răspunde

  Astia is politistii. Ce sa le faci? La puscarie cu el.

 3. G Răspunde

  ce va place shaorma!dar tot timpul este un dar….oricum praduitori in sm sunt.

 4. Grobari Răspunde

  Asa e cand porti haine f scumpe…si iesi in evidenta…trebuia sa fi mult mai destept si ramaneai sub radar.ai gresit platesti!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.