Ultima actualizare: azi, 22:23
Locale

Satu Mare, cel mai aglomerat penitenciar din țară. Câți sunt pe un loc

penitenciarPenitenciarul Satu Mare este cel mai aglomerat din țară, potrivit unei informări făcute de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) din România. În documentul respectiv se arată că gradul de ocupare la Satu Mare este de aproape 220%. 

În documentul respectiv se mai arată că, cel puțin până în acest moment, la nivel național ar beneficia de Ordonanță privind grațierea unor pedepse un număr de 3.734 de persoane din care 1.625 persoane condamnate până la 5 ani, inclusiv, 856 de persoane condamnate care au împlinit 60 de ani, 14 femei însărcinate, 1.213 persoane care au în întreținere minori de până la 5 ani și 26 de persoane diagnosticate cu boli incurabile. Situația finală poate fi realizată și comunicată numai după analiza efectivă a dosarelor individuale și după aprobarea Ordonanței. 

Demn de remarcat este și faptul că, la această dată, la nivel național erau înregistrate 27.559 de persoane aflate în penitenciarele din România înghesuite pe 18.985 de locuri de cazare, gradul de ocupare fiind de 145,16%, existând un deficit de 8.574 de locuri. 

Cel mai aglomerat penitenciar din țară este cel din Satu Mare, care are un indice de ocupare de 218,3%, adică sunt 513 deținuți pe 235 de locuri. Urmează Penitenciarul Târgu Mureș  – 211,59% (438 de deținuți pe 207 locuri) și Penitenciarul Ploiești – 205,74% (430 de deținuți pe 2009 locuri). 

”În ceea ce priveşte un eventual act normativ care priveşte instituţia graţierii, apreciem că acesta poate contribui atât la diminuarea fenomenului de supraaglomerare din sistemul penitenciar, cât şi la îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie şi reducerea cheltuielilor bugetare cu întreţinerea deţinuților”, se mai arată în documentul făcut public de Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

5 comentarii

 1. Votant USR Răspunde

  1625 + 856 + 14 + 1213 + 26 = 3734 penali care vor iesi de la puscarie. De unde ati obtinut numarul de 2954 persoane?! Sunt peste 3700!

 2. Psd = ciuma rosie Răspunde

  Din banii pe care i-a dat pe cina cu Trump (1 milion de dolari), ar fi putut sa construiasca niste puscarii.

  • x-ulescu Răspunde

   ai vazut factura ,,cu cheltuielile de deplasare …sau.ai luat de bun ce zic unii ..si altii ,,pe net ” ?

  • cârcotaş Răspunde

   Mai mult,din banii care ar fi recuperaţi de la Voiculescu s-ar putea construi noi penitenciare ca puşcăriaşii să-şi ducă condamnarea la bun sfârşit în condiţii de standard UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Culisele negocierilor UDMR-PSD la Satu Mare. Noi nume vehiculate

Culisele negocierilor UDMR-PSD la Satu Mare. Negocierilor privind vicepreședinții de Consiliu Județean și viceprimarii municipiului Satu Mare sunt în plină...

Închide