Ultima actualizare: ieri, 22:01
Locale

Vine frig năpraznic. Ce recomandă polițiștii

polSe anunță o perioadă cu ninsori și scăderea temperaturii. Vine un frig năpraznic peste Satu Mare. Aceste condiții pot influenţa traficului rutier și ținuta de drum a autovehiculului.

Poliția Română vă recomandă:

Înainte de a pleca la drum, trebuie să vă interesați de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgeți şi să vă pregătiți autovehiculul pentru călătorie (plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip etc.).

Asigurați-vă o vizibilitate bună, prin curăţarea parbrizului, geamurilor laterale şi a lunetei, şi verificați dacă sistemul de climatizare şi ştergatoarele de parbriz sunt în perfectă stare de funcţionare.

Adaptați viteza la condiţiile meteo şi de trafic, circulați cu viteză redusă și păstrați o distanţă corespunzătoare în mers, între autovehicule.

Adoptați o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi evitați depăşirile care, în condiţiile unui trafic aglomerat și a unor condiții meteo de iarnă se pot dovedi periculoase.

Şi pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.

Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea rutieră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Polițist ucis în postul de poliție în Maramureș. Ce spune Cosmin Andreica

Șeful de post din Vișeul de Jos, județul Maramureș, a fost ucis chiar în postul de poliție în cursul serii...

Închide