Ultima actualizare: ieri, 23:00
Locale

Al treilea pod peste Someș la Satu Mare: studiul geotehnic. Unde va fi construit

al treilea pod satu mareO firmă de specialitate angajată de Primăria Satu Mare a efectuat astăzi o serie de lucrări de forare a solului pe strada Ștrandului în vederea elaborării Studiului Geotehnic pentru cel de-al treilea pod peste Someș. Aceste lucrări continuă mâine pe cealaltă parte a Someșului, adică lângă fostul magazin Interex din cartierul Micro 17. Acest Studiu Geotehnic va face parte integrantă în proiectul tehnic al podului.

Pentru realizarea Proiectului Tehnic al celui de-al treilea pod peste râul Someș, primăria Satu Mare a alocat, în propunerea de buget pentru anul 2017, suma de 885 mii lei, iar pentru exproprieri suma de 1,15 milioane de lei.

Astfel, dacă cel de-al treilea pod va fi realizat, acesta va fi construit în prelungirea străzii Ștrandului și va coborî în Micro 17 în parcarea fostului magazin Interex.

Municipalitatea poate realiza cel de-al treilea pod din credit, în cazul în care nu se găsesc alte surse de finanţare. Conform estimărilor, podul ar costa 90-95 milioane lei, cu tot cu TVA.

forari

5 comentarii

 1. cârcotaş Răspunde

  Aş vrea să ştiu cum poate ajunge un TIR de pe Blaga la Interex.La intrarea din Soarelui cam greu va lua curba şi mai perturbă şi circulatia maşinilor mici.

 2. Norick Răspunde

  Nu inteleg intrebarea. Interexu’ a deschis de mai multi ani , logistica cu bine-cu greu a functionat si pana acuma. Nu vad problema curbei… 😛 🙂

  • cârcotaş Răspunde

   Eu vorbeam de camioanele care vor să treacă podul că parcă asta-i tema,Interex-ul e doar reper.Un camion are nevoie de o rază de curbură a străzii pentru a lua curba.

 3. Norick Răspunde

  O.k. eu inteleg, ca are nevoie de o raza mai mare , dar si pana acuma au venit camioane din Cluj la Interex… 🙂
  Sa nu ma-ntelegi gresit , nu vreau sa te contrazic , doar tu inteleg unde-i problema initiala…;-)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.