Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Armă confiscată de la un sătmărean. Ce a determinat decizia polițiștilor

armaPolițiștii sătmăreni au confiscat o armă deținută de un sătmărean pe motiv că acesta nu a respectat regimul armelor și munițiilor. 

Astfel, a fost depistat un bărbat de 55 ani din Satu Mare, care, fiind deținătorul  unui pistol cu proiectile de cauciuc, drept conferit prin certificatul de deținător eliberat de IPJ Satu Mare,  și-a depășit drepturile conferite de lege, mutând locul de păstrare a pistolului de la locul unde a fost autorizat, respectiv  în Negrești Oaș, în municipiul Satu Mare.

În acest context, pistolul  și 19 bucăți proiectile de cauciuc au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Fapta comisă de cel în cauză, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor.

De asemenea, în urma activităților pentru identificare a deţinătorilor ilegali de arme, respectiv  pentru verificarea  respectării normelor legale privind modul de organizare și desfășurare a partidelor de vânătoare, desfășurate de polițiștii sătmăreni, au mai fost verificați  opt deținători legali de arme cu privire modul de asigurare a armelor și munițiilor și a fost efectuat un control pe fondul cinegetic 19 Vetiș, din cadrul clubului de vânătoare Satu Mare, aparținând AJVPS Satu Mare, fiind verificați  participanții la o vânătoare desfășurată în baza unei autorizații colective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.