Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

Autorul jafului de pe Careiului, arestat. Complicele nu

traficant de persoane arestat satu mareDoar unul dintre cei doi bărbați care au comis jaful de marți seara din incinta unui birou de credite de pe Drumul Careiului din municipiul Satu Mare a fost arestat potrivit deciziei judecătorilor sătmăreni. 

”Ca urmare a prezentării în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi,  cu propunere de luare a unor măsuri  preventive,  a  celor doi bărbați din Satu Mare cercetați pentru  săvârșirea  infracțiunii de  tâlhărie calificată, Judecătoria  Satu Mare a emis pe numele autorului mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile iar pentru  complice, Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare a dispus măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 40 de zile”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ. 

Reamintim că marți seara, la ora 16:15, I.P.J. Satu Mare a fost sesizat prin SNUAU 112 de  către directorul unei instituții financiare nebancare, cu sediul pe strada Careiului din Satu Mare,  despre faptul că în urmă cu aproximativ 15 minute,  o persoană necunoscută, care avea trasă pe cap o cagulă, a pătruns  în incinta biroului şi a amenințat-o cu un pistol pe angajata de serviciu, obligând-o să-i dea banii din casierie și  telefonul mobil.

 În scurt timp, echipa complexă contituită de către inspectorul șef la nivelul inspectoratului, formată din polițiștii de investigații criminale din cadrul structurii județene și municipale, beneficiind de sprijinul de specialitate al Serviciului Criminalistic și al celui de Acțiuni Speciale, au identificat și prins doi bărbați, bănuiți de comiterea faptei.

Din cercetări, a rezultat faptul că unul dintre ei, un bărbat de 39 de ani din Satu Mare, înainte de comiterea jafului,  s-a asigurat că în birou nu se află nicio altă persoană în afară de angajata societăţii, înlesnindu-i astfel celui de-al doilea  pătrunderea în incinta biroului. Acesta, un bărbat de 41 de ani din Satu Mare, având trasă pe cap o cagulă, a amenințat-o pe angajată cu un pistol cu aer comprimat, obligând-o să-i dea banii deținuți în acel moment în casierie, respectiv 738 lei, dar și telefonul mobil.

După comiterea infracţiunii, cei doi şi-au împărţit în mod egal suma de bani sustrasă. În momentul reţinerii, asupra lor a fost găsită o parte din suma totală, iar în cursul cercetărilor au fost găsite şi corpurile delicte, respectiv telefonul sustras dar şi arma folosită la comiterea infracţiunii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.