Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Bani pentru un important concurs internaţional, alocaţi în ultima clipă. Apelul unui consilier

consiliul local satu mare (6)Consiliul Local Satu Mare a aprobat abia în şedinţa de astăzi o sumă de bani pentru organizarea ediţiei 2017 a “Cupei Satu Mare la floretă, cadeţi”, eveniment care începe mâine.  Şedinţa a fost condusă de consilierul Mihai Huzău, care a subliniat că se ştia încă din luna decembrie despre această cupă. Au fost alocaţi 30.000 de lei.

“Este probabil sportul care ne onorează cel mai mult având în vedere numărul de medalii obţinut de sportivii sătmăreni. Îmi pare foarte rău că discutăm abia astăzi despre acest eveniment, având în vedere că ştiam că se desfăşoară la sfârşitul acesta de săptămână şi am fost anunţaţi încă din luna decembrie despre acest eveniment. Dar timpul nu este încă pierdut şi cred că am putea să oferim mai mult decât sprijin financiar pentru desfăşurarea acestui eveniment. Din câta am înţeles, avem 22 de sportivi români, dintre care şase sătmărence. O avem pe Teodora Şofran, care a obţinut locul 6 la individual, pe domnişoara Chereji Denisa, locul 7, de asemenea o avem ca şi invitat de onoare pe Simona Pop, care este campioană olimpică. Aceşti tineri au nu numai un potenţial extraordinar, dar sunt şi cartea noastră de vizită când vine vorba de sport şi municipiul Satu Mare. Cred că ar trebui să ne ocupăm mai mult de valorile locale şi nu să le lăsăm de izbelişte”, a declarat Mihai Huzău.

El a lansat un apel atât presei cât şi conducerii Primăriei şi consilierilor să promoveze acest eveniment deoarece la astfel de competiţii nu prea sunt spectatori, deşi Satu Mare are un renume mondial în acest domeniu. Evenimentul efectiv nu a fost mediatizat, Primăria nu a publicat nici măcar o invitaţie pe siteul oficial.

consiliul local satu mare (3)

“Pentru organizarea ediţiei din anul 2017 estimăm participarea unui număr de peste 100 de concurenţi înscrişi din Ucraina, Austria, Bielorusia, Cehia, Italia, Letonia, Moldova, Slovacia, Ucraina, Ungaria și Rămânia  şi a peste 50 de oficialităţi (arbitrii, observatori, echipă tehnică, oficiali federali). Evenimentul este organizat cu susţinerea materială şi financiară și a Federaţiei Române de Scrimă – Clubului Sportiv Municipal şi a municipiului Satu Mare. Concursul se va desfăşura pe parcursul a două zile  în sala de scrimă Alexandru Csipler”, se arată în hotărâre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.