Ultima actualizare: azi, 17:25

Locale

Jale în școlile din Satu Mare. Un sfert dintre ele nu au pază

paza-scoliJale în școli. Mai bine de o un sfert dintre școlile județului Satu Mare nu au, nici în acest moment, asigurată paza sub o formă sau alta. Cel puțin asta se poate concluziona în urma analizei privind asigurarea siguranței publice în incinta și în zona adiacentă școlilor, prezentată ieri de șeful IPJ în cadrul ședinței ATOP.

Potrivit acestei analize,  în momentul de față, în județul Satu Mare sunt 302 unități școlare, adică 129 grădinițe, 138 școli gimnaziale și 35 de licee. Cursurile desfășurate în aceste unități școlare sunt frecventate de 54.322 de elevi și preșcolari.

Demn de remarcat că, din totalul celor 302 unități de învățământ, un număr de 82 nu dispun de niciun fel de formă de pază, nici umană, nici cu sisteme de supraveghere. În aceste cazuri, de obicei, porțile sunt închise și răspunde doar elevul de serviciu.

Și mai garv, dintre acestea, 20 nu au nici măcar gard împrejmuitor sau dacă îl au este atât de degradat încât reprezintă un pericol pentru copii. Adică acestea nu au nici măcar porți. 

Dintre școlile care nu dispun de pază, doar trei sunt din mediul urban, restul de 79 sunt din mediul rural. De asemenea, fără niciun fel de sistem de protecție se află 37 de grădinițe și 45 de școli gimnaziale.

Dintre unitățile școlare care dispun de pază, adică 213, 32 au pază proprie, 13 au pază mixtă iar 100 sunt dotate cu camere de supraveghere. Interesant este și faptul că 68 de unități școlare au atât pază umană cât și supraveghere video. 

Un comentariu

  1. Votant USR Răspunde

    Dar cum sa aiba paza? Nu e mai important sa eliberam puscariasii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.