Ultima actualizare: azi, 21:40

Locale

Kereskenyi: Protestele de la Satu Mare sunt legale. Sunt autorizate

protest satu mare (39)Satu Mare este orașul unde protestele față de modificarea Codului Penal prin OUG s-au desfășurat legal, cu autorizație din partea Primăriei Satu Mare, potrivit celor susținute de primarul Kereskenyi Gabor.
 
”Am semnat autorizația tocmai pentru ca protestul să se desfășoare legal și civilizat. Am fost și rămân adeptul dialogului, al respectării dreptului la opinie. Ca fost deputat, vreau să reafirm încă o dată că Parlamentul este instituția care reprezintă cel mai bine cetățenii, că este unica autoritate legiuitoare a României. NU sunt de acord cu decizia Guvernului și consider că a fost o greșeală modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală prin ordonanță de urgență. Cred că ambele Coduri trebuie să fie modificate în conformitate cu deciziile Curții Constituționale și strict în urma unei dezbateri în Parlament.
 
kereskenyi-gaborEste îngrijorător modul ascuns și graba în care Guvernul a luat decizii în această problemă. Deasemenea, nu am fost de acord nici cu modul în care, în luna mai 2016, a fost modificat Codul Penal, tot prin OUG, fără nicio dezbatere publică. Prin acele modificări, procurorul a fost situat într-o poziţie superioară judecătorului, însă acest aspect nu a deranjat pe nimeni în acel moment.
 
Indignarea cetățenilor este absolut justificată. Parlamentul nu poate fi ocolit de Guvern prin adoptări de OUG. De fiecare dată când s-a încercat reglementarea acestei probleme prin ordonanță de urgență, au fost erori grave.
Modificarea Codului Penal este necesară pentru că forma sa actuală are cel puțin 40 de prevederi care au fost declarate neconstituționale. Este nevoie de voință politică pentru a efectua aceste corecții, întrucât cei care au încercat până în prezent remedierea erorilor prin adoptarea de amendamente, au fost criticați vehement. UDMR propune o dezbatere în Parlament în regim de urgență, cu scopul de a armoniza prevederile celor două Coduri cu deciziile Curții Constituționale”, mai spune primarul Kereskenyi. 

11 comentarii

 1. Alina Răspunde

  Marși mă și fp ceva pentru orașul asta !
  Deja UDMR cum sunt probleme la PSD ( pe care i-au lins în cur ) cum vor să se indepărteze… niște jeguri mai mari decât aștia nu am văzut.
  Ei se bucură prin această destabilizare pentru că pot să-și pună în aplicare planurile de maghairizare.
  Atenție, noi ne ocupăm de rahaturi și aștia se bucură și abea asteaptă ocazia să iasă…….. Jos rahatu!

 2. Cali Gyula Răspunde

  Da nu-i baga tu pl in mata???

 3. janos Răspunde

  Nici mie nu mi convine de tine si de tactu fa ceva pt oras ca murim in el
  C R E T I N U L E
  Ps:vorba primarului in functie
  Pt el toti suntem niste cretin numa el e destept

 4. Satmarel Răspunde

  Bravo, d-le Primar!

 5. Pilos Răspunde

  Kereskeny asta e atât de prost ca nu ar putea fi nici gunoier la florisal. Ma mir cu l-ati pus primar de Municipiu. Pai spune-ne bai betivane cine ti-a solicitat autorizația? Sau e secret?

  • podina Răspunde

   sunt curios cine a solicitat ,poate ar trebui să cerem în baza legii 544/2001 niște informații

 6. laurentiu Răspunde

  keserkeni a fost degeaba si in parlament( ca peste tot: viceprimar. dircetoras APASERV, CSM etc) nu intelege nimic din nimic, nici macar ca gratierea ESTE in parlament! 🙂

 7. Votant USR Răspunde

  PRIMARUL E CU NOI!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.