Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Noua taxă de salubrizare, atacată la Prefectură

votanti taxa salubrizareNoua taxă de salubrizare, a cărei valoare nu este cunoscută cu exactitate, votată de Consiliul Local Satu Mare, a fost atacată la Instituţia Prefectului de către Sergiu Băbăşan, în numele asociaţiei Satu Mare Are Suflet.

În adresa depusă, Băbăşan arată că taxa este nelegală, considerând că aceasta ar trebui perceput de la operator, care avea obligaţia de a asigura colectarea selectivă.
El mai invocă faptul că nu se specifică exact cui i se impută această taxă, iar în mod nelegal este încredinţată să facă acest lucru o persoană juridică de drept privat. De asemenea, el invocă faptul că locuitorii oraşului nu au fost consultaţi şi, mai mult, li s-a interzis să se exprime în şedinţă.

Taxa de salubrizare a fost votată de consilierii UDMR şi PNL, în vreme ce reprezentanţii PSD s-au abţinut de la vot.

Puteţi vedea plângerea aici: Comunicat-1.

4 comentarii

  1. maricica Răspunde

    Nu va mai faceti iluzii cu DNA. Florisal si Drusal sunt afacerea lui Dancu si Rus de la Cluj, iar Dancu chefuia cu Kovesi si Coldea la Sinaia din greu. Normal ca DNA nu a miscat un deget, cu toate ca jaful se vede cu ochiul liber. Si Tiriac este implicat, Sile aflandu-se in siajul omului de afaceri de pe vremea cand incerca sa-l faca pe Silisor jucator de tenis in Germania. Satmarenii sunt sclavi care trebuie sa cotizeze pentru bunastarea astora, este foarte simplu, cum a fost mereu, se ia de la multi (prosti) si se da la putini.

  2. marinel Răspunde

    Tot mai mult se aseamana introducerea acestei taxe cu Ord 13. Si Guvernul si Consiliul Local Satu Mare au ignorat avizele de specialitate. Daca in privinta Ord 13 incepe sa se faca lumina in privinta celor care au distrus acte, au favorizat faptuitorul, etc, sa speram ca se va clarifica si la Satu Mare cum a ajuns o taxa care ar trebui platita de Florisal sa apara in factura locuitorrilor din Satu Mare.

    • ajani Răspunde

      Cea mai importanta asemanare intre OUG 13 (si nu ordin) si aceasta hotarare a CL este, ca ambele sunt legale. Neplacute, amare, dar legale, sorry.

  3. GB Răspunde

    Titlu din presa :Satu Mare a câștigat premiul de excelență în „bătălia” pentru ”Orașul Reciclării”-26 aprilie 2013.
    Şi ce frumos a început
    Dar, vai, ceva s-a întâmplat
    Aleşii noştrii au votat
    Un bir nemeritat
    Cu toate că noi vrem
    Da, vrem gunoi la reciclat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.