Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

Primăria începe exproprierile pentru cel de-al treilea pod

al treilea pod satu mareConducerea Primăriei municipiului Satu Mare îşi propune în acest an alocarea unei sume importante pentru proiectul tehnic pentru cel de-al treilea pod dar şi exproprierea terenurilor în vederea începerii lucrării. Suma alocată exproprierilor este de 1.150.000 de lei.

De asemenea, pentru proiectul tehnic este prevăzută suma de 880.000 de lei, urmând să fie finalizat în acest an.

Primarul Kereskenyi Gabor a declarat, recent, că municipalitatea poate realiza cel de-al treilea pod din credit, în cazul în care nu se găsesc alte surse de finanţare. Conform estimărilor, podul ar costa 90-95 milioane lei, cu tot cu TVA.

Urmează ca bugetul pe acest an să fie supus aprobării Consiliului Local.

6 comentarii

  1. sm Răspunde

    uuuu, trebe sa cumpar repede niste teren in zona. banii vor veni din despagubiri dar pod acolo in veci nu va fi.

  2. Vasile Răspunde

    Al treilea?
    Ăștia nu-s în stare să-l repare pe al doilea de vreun an de zile…

  3. xmen Răspunde

    Adică avem 1 mil. lei (cca. 255.000 euro) din cei 90-95 mil. lei (20-20 mil. euro necesari. Mamă, ce bine stăm! Adică tot stăm pe loc. Na, dar să nu fim răi, tot este un început. Coica nici atât nu a făcut. Doar nişte machete, ca la grădiniţă.

  4. x-ulescu Răspunde

    Iara proiect tehnic !!! alti bani dati degeaba !! ca daca am inteles bine , daca nu se face podu intr-un anumit termen ..proiectu expira ( se strica ca si cum ar fi facut cu smantana ) si dupa aia iara trebuie alt proiect..alti bani.
    Sa se faca exproprierile si cand vor fi bani de pod sa se faca si proictu.

  5. Sile Răspunde

    Nu stiu pe unde ar dori actualii politicieni sa construiasca cel de-al treilea pod dar daca se gandesc la varianta “proiectata” in urma cu 10-15 ani de trecere a Somesului in zona Strandului,aceasta varianta nu mai este valabila azi,2017.Zona Strandului este aproape de zona centrala a orasului SI sa aduci toate camioanele care merg spre Cluj sau Oradea sa le OBLIGI sa treaca aproape prin centru este o crima la adresa locuitorilor din zona respectiva.Azi acest pod ar trebui proiectat in zona Uzina de Apa -Paulesti – Amati iar mai tarziu si mai departe de oras probabil in zona Botiz – Martinesti…..Asta referindu-ma la traficul care nu are destinatie Satu Mare.Dar probabil angajatii primariei Satu Mare au facut deja numeroase sondaje privind traficul realizat pe raza municipiului Satu Mare din toate directiile.Am dori sa le cunoastem si noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.