Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Centura Sătmarului: A fost alocată doar o treime din sumă. Finalizarea, după 2020

centura Carei 1Bugetul de stat pe 2017 şi bugetul Ministerului Transporturilor au fost votate de Parlament. Centura Sătmarului figurează pe acest an cu o sumă ce reprezintă circa o treime din necesar. Astfel, din totalul de 403.000.000  lei, Ministerul Tranporturilor a prevăzut pentru acest an o sumă de 25.251.000 lei ce urmează a fi acoperită din credite de angajament şi o sumă de 137.639.000 lei din credite bugetare.

Pentru anul 2018 se estimează că pentru Centura Sătmarului va fi alocată suma de 190.000.000 lei, pentru anul 2019 suma de 32.000.000 lei, pentru anul 2020 suma de 52.000 de lei iar diferenţa, de 42.000.000 lei în anii ulteriori, adică după 2020.

Proiectul centurii de ocolire are un întreg istoric. Şoseaua a fost promisă de toţi politicienii, din ultimii 25 de ani.

În momentul de faţă este un contract de execuţie semnat cu asocierea Itinera SPA – Collini Lavori SPA – Via Design SRL. Reprezentanţii firmei au început deja ridicările topografice. În acest caz este nevoie şi de exproprieri, însă adevărata problemă o reprezintă sursa de finanţare a lucrării.

Traseul centurii municipiului Satu Mare începe din DN 19A și are o direcție S-N de la limita vestică a Parcului Industrial Sud Satu Mare, va trece pârâul Homorodul Vechi, calea ferată Oradea-Halmeu și se va intersecta cu DN19. Această intersecţie va fi amenajată denivelat cu un pasaj superior având lungimea de 63,00 m, inclusiv realizarea unei intersecţii la nivel.

Varianta de ocolire traversează râul Someş cu un pod cu lungimea de 640,85 m (inclusiv viaductele de acces la pod) între digurile de apărare ale municipiului. După traversarea râului Someş, varianta de ocolire intersectează DN 19A unde va fi amenajată o intersecţie la nivel tip giraţie.

 

13 comentarii

  1. Radu Răspunde

    In limbaj PSD-ist, asta se numeasta teapa. Ce n-ati mai luat teapa?

  2. Manea Răspunde

    Puie MSD!

    • matroz Răspunde

      @Manea:eu as spune …… etc.actualei conduceri a judetului.

      • Norick Răspunde

        @matroz: inlocuiesc eu punctele din textul de mai sus : CEL MAI BUN ! 🙂 😛 😉
        P.S. sa nu ma iei in serios… 😉

  3. sm Răspunde

    ce? wow ce veste. nu ma mira!Tare naiv trebe sa fi sa crezi ca Satu mare va avea aceasta centura.Satu mare nu va avea aceasta centura nici in anul 2050!! poti sa semnezi 10 contracte si tot nu va fi terminat. banii vorbesc.Nu mai aruncati banii pe tot feluri de studii si proiecte ca nu are nici un rost.Exproprieri? pentru ce?

    Ocupativa de strazile si podurile existente in prezent in oras ca 80% sunt varza.

  4. liviu Răspunde

    am avut la nivel local USl-isti amu 4 ani.
    Greii greilor din fostul psd si aripa stanga din pnl + ministrul transporturilor tot uselist.
    NICI O MISCARE LA VREMEA RESPECTIVA. nimica.
    CE MAI VRETI .

  5. alex Răspunde

    Cool,deci numai nepotii mei o sa vada!

  6. gigi Răspunde

    Demisia Bud Pataki Gabor
    CL SM CJ SM

  7. cicănfrais Răspunde

    Brănoaca ne anunta plina de emfaza ca la votarea bugetului a fost cu gandul la sm.Wow in mintea ei de pupaza probabil doar gandul era suficient pentru finantare.De unde dracu vreti bani pentru infrastructura ,practic pentru dezvoltare, cand astia dau doar pomeni electorale?

  8. Badea Gheorghe Răspunde

    Adică vor avea iar ce să ne promită în campania electorală din 2020, nu-i așa?

  9. radu Răspunde

    pete 25 ani va fi centura sm si al 3 pod peste somes pana cand se apuca de constructie expira proectul se fac zeci de licitatii care firma sa costruiasca podul si cand sa il constuiasca nu mai se prezita nici o firma nu iese nimeni in castig asa ca se amana mult si bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.