Ultima actualizare: azi, 23:07
Locale

Satu Mare: Cea mai aglomerată închisoare din România (VIDEO)

penitenciar satu mare1Cea mai aglomerată închisoare din România este Penitenciarul Satu Mare, potrivit ultimului studiu al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Gradul de ocupare în această închisoare este de peste 200%. După opinia șefului Penitenciarului Satu Mare, graţierea ar rezolva problema supraaglomerării închisorilor doar pe termen scurt.

Penitenciarul din Satu Mare are regim deschis şi semi-deschis. Aici sunt încarceraţi deţinuţi care au comis infracţiuni minore. În Satu Mare sunt încarceraţi deţinuţi din trei judeţe: Bihor, Satu Mare şi Sălaj.

“La şase metri cubi de aer, capacitatea este de 492 de locuri. Iar la 4 metri pătraţi, standard european pentru condiţii minime, este de 235 de locuri. Or, azi avem 493 de deţinuţi”, susţine comisarul-şef Petru Romeo Poiană, directorul Penitenciarului Satu Mare, citat de Digi24 Oradea.

“O celulă din Penitenciarul Satu Mare are o suprafaţă de 8,15 metri pătraţi şi, conform normelor europene, aici pot fi încarcerate maximum 2 persoane. (…) Însă aici trăiesc şase persoane“, a transmis Bogdan Costea, reporter Digi24 Oradea.

Nu de puţine ori, deţinuţii au dat în judecată statul român pentru condiţiile din penitenciarul Satu Mare şi au câştigat.

“La penitenciarul Satu Mare în 2016 au fost câştigate la CEDO un număr de 39 de plângeri”, dezvăluie directorul Penitenciarului Satu Mare.

Cu toate acestea, şeful închisorii nu consideră că graţierea ar rezolva problema supraaglomerării Penitenciarului.

“Ar rezolva parţial, dar nu pe termen lung. La o primă evaluare a persoanelor private de libertate, am identificat 70 de persoane care ar face obiectul graţierii. Este o evaluare grosso modo.”

Înainte de 1990 în Penitenciarul din Stau Mare erau încarcerate peste 1000 de persoane, adică de două ori mai multe decât astăzi.

Sursa: Digi24 Oradea

2 comentarii

  1. Votant USR Răspunde

    Iar acum ne vom trezi cu puscariasii liberi pe strazi. Excelent, bravo satmareni!!!

  2. Enaceanu Răspunde

    Sa va fie Rușine!!! Vi sa spus sa nu filmați copii… ați spus ca nu se vor vedea in filmare!!! RUȘINE !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.