Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Târg de mărțișoare meșteșugărești la Satu Mare. Fără kitsch-uri (FOTO)

targ martisor satu mareSătmărenii care vor să cumpere un mărțișor adevărat, nu kitsch-urile de altă dată, o pot face acum de la Târgul de Mărțișoare Meșteșugărești, deschis azi în Pasajul Coposu. La acest târg, organizat de Asociația Meșteșugărească ”Poarta de Aur” din Satu Mare, au expus zece meșteșugari sătmăreni. 

”Este cea de a șaptea ediție a micului târg de mărțișoare meșteșugărești la Satu Mare. Acum șapte ani asociația noastră a început acest târg cu două-trei standuri, acum avem 10 standuri. Fiecare stand cu un meșteșugar. Sunt expuse mărțișoare făcute manual în Satu Mare, din materiale naturale. Nu folosim nimic artificial. Am încercat să facem și șnururile din materiale naturale. Fiecare meșteșugar prezintă un anume tip de material din care sunt confecționate mărțișoarele”, a declarat, pentru PortalSM, unul dintre membrii asociației, Eniko Nezezon.

Târgul este compus din două evenimente. Acum este târgul meșteșugăresc al mărțișorului, iar după data de 1 Martie târgul va fi dedicat Zilei Femeii. ”Vor fi alți meșteșugari care vor prezenta produse dedicate Zilei Femeilor pentru 8 Martie”, a mai precizat Eniko Nezezon. 

 

Un comentariu

  1. Hora Răspunde

    Dar cine decide ce este kitsch și ce nu este?!!! Nu cumpărătorii trebuie sa facă acest lucru?
    Nu este normal ce se întâmplă, se decid lucruri peste capul nostru, văd ca pe unii îi deranjează obiceiurile noastre: Marțişorul sau Colindatul.
    Tot ce este specific românesc trebuie marginalizat. Ce aveți cu noi? Cu ce v-am greșit de ne urâți atât de mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.