Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Un nou protest la Satu Mare (LIVE&FOTO&VIDEO)

protest1

UPDATE: 19.30: Protestatarii au ajuns în fața Palatului Administrativ. Se scandează: ”Nu stați la balcoane, că muriți de foame!”. Aici este și punctul terminus al acțiunii de protest din această seară de la Satu Mare. Sătmărenii vor să iasă și mâine în stradă și se speră că va fi în număr mult mai mare decât astăzi. 

UPDATE: 19.15: Protestatarii au ajuns în locul de unde au plecat în marș prin oraș: Pasajul Coposu. Aici s-a scandat: ”Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!”, ”Uniți salvăm toată România”, ”NU corupție, vrem Justiție!”, ”Satu Mare cere, fără grațiere!”, ”Mai am un singur dor, Dragnea scriitor!”. Sunt aproximativ 300 de demonstranți. 

UPDATE: 19,00: S-a ajuns la sediul ALDE din Satu Mare. Protestatarii scandează: ”ALDE și PSD, aceeași mizerie!”, ”Ieșiți din casă, dacă vă pasă!”, Hoții!”. După câteva minute, sătmărenii ieșiți în stradă au pornit spre Palatul Administrativ.

UPDATE: 1845: După PSD, în marșul protestatarilor sătmăreni urmează sediul celuilalt partid aflat la guvernare. ALDE. Un sătmărean poartă o pancardă pe care scrie: ”No, amu-i bai!”. 

UPDATE: 18.30: Cei circa 300 de protestatari sătmăreni au ajuns la statuia Lupoaicei din Parcul Vasile Lucaciu. Continuă să se scandeze ”Ieșiţi din casă, dacă vă pasă”, ”DNA, să vină să vă ia”, ”Toate partidele, aceeași mizerie” ”România, Trezește-te! Satu Mare, Trezește-te!”.

UPDATE: 18.25: Protestatarii sătmăreni se deplasează în marș pe bulevardul IC Brătianu înspre statuia Lupoaicei din parcul Vasile Lucaciu. Se fluieră, se scandează, dar totul se face în mod cât se poate de pașnic. Ceio peste 200 de protestatarii sunt însoțiți de jandarmi, dar nu sunt probleme. 

UPDATE: 18.15: Sătmărenii ieșii în stradă se îndreaptă acum spre sediul Parchetului de pe Lângă Tribunalul Satu Mare după care se vor îndrepta spre Palatul de Justiție. Sunt din ce în ce mai mulți. ”Nu vă fie frică, Ardealul se ridică!”. ”DNA, să vină să vă ia!”.

UPDATE: 18.05: Protestatarii au ajuns la sediul PSD Satu Mare. Pe drum, la marș s-au mai adăugat și alți sătmăreni. Sunt cel puțin 150 în prezent și continuă să vină în ciuda ploii. Se scandează: ”PSD, ciuma roșie!”

UPDATE: 17.55: Protestatarii sătmăreni au pornit în marș spre sediul PSD Satu Mare, scandând lozinici anti Guvern, anit-PSD. Coloanei încep să li se alăture tot mai mulți sătmăreni. Sunt din ce în ce mai mulți sătmăreni la marș. ”România, Trezește-te!”. ”Satu Mare, Trezește-te”!

UPDATE: 17.50: Numărul protestatarilor începe să crească. Probabil după ce au văzut imaginile date LIVE de PortalSM mulți sătmăreni s-au decis să iasă. În prezent sunt circa 100 de persoane în Pasajul Coposu. Se scandează: ”Ieșiți din casă, dacă vă pasă!”

 UPDATE: 17:40: Lumea a început să fluiere și să scandeze lozinci precum: ”PSD, ciuma roșie”, ”Ieșiți din casă, dacă vă pasă”, ”Rușine , rușine, rușine să vă fie” și altele. Din păcate, însă, sunt foarte puțin protestatari comparativ cu ce s-a întâmplat ieri. Circa 50 de persoane se află acum în Pasajul Coposu. 

Sătmărenii au ieșit și astăzi în stradă protestând împotriva măsurilor luate de Guvernul PSD de modificare a Codului Penal. 

Lumea a început să se adune Pasajul Corneliu Coposu la ora 17.00. Și de această dată sunt înarmați cu pancarde pe care se pot citi lozinci atât împotriva PSD, cât și împotriva măsurilor luate de Guvernul României în ceea ce privește Codul Penal. 

În ciuda faptului că plouă și vremea se arată a fi destul de urâtă, până la ora 17.20 s-au adunat aproximativ 40 de sătmăreni. 

Sunt mulți jandarmi și polițiști. Cel puțin trei dube cu jandarmi și alte autoturisme sunt în zonă, deși protestele de la Satu Mare au fost pașnice până acum. 

PortalSM transmite imagini LIVE din mijlocul protestatarilor și vă ține la curent cu tot ceea ce se întâmplă acolo. 

4 comentarii

  1. tu Răspunde

    Niste sobolani

  2. Cali Gyula Răspunde

    Sunt fomistii de la asa zisa “galerie” a echipei de doi bani a municipiului…Pentru o bere si un mic acestia isi vand chiar si organele !La munca,nu la intins mana !!

    • dorel cetatean Răspunde

      Esti atat de prost…Cum drac’poti fi atat de prost..am mai vazut prosti, dar ca tine nu!

  3. scularietno Răspunde

    unde este primarul corupt din Odoreu? Care zilele aceasta isi asteapta condamnarea in dosarul cel tegiversat de ceva vreme, sa vina mitica sa scoata lumea-n strada , coruptul, coruptul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.