Ultima actualizare: azi, 14:14

Locale

Au început lucrările de reabilitare pe Independenței. La ce se pot aștepta cetățenii (FOTO)

independenteiLucrările de reabilitare a bulevardului Independenței din cartierul Micro 17 din municipiul Satu Mare au început astăzi. Potrivit managerului municipiului Satu Mare, Masculic Csaba, în prima fază vor fi înlocuite bordurile. 

”Se lucrează la scoaterea bordurilor. Necesitau să fie scoase. Erau anumite locuri unde nu era neapărat nevoie să scoatem bordura. Dar dacă scoteam numai pe 50 de metri și pe 50 de metri lăsam bordura veche atunci toată lumea ar fi spus: s-a făcut un lucru de mântuială. Că nu-s în stare să facă o stradă ca lumea. Bordurile vechi nu se aruncă ci vor fi folosite în altă parte. Noi am dorit că acea lucrare să fie făcută ca lumea”, a declarat, pentru PortalSM, Masculic Csaba. 

Managerul municipiului Satu Mare a mai precizat că va fi turnat un asfalt special. 

”Urmează bordurarea, frezarea și turnarea asfaltului cu geo-grilă. Se va turna un asfalt de 5 cm plus geo-grila care preia toate mișcările betonului. Asta se va întâmpla pe tot bulevardul Independenței plus strada Jubileului până la ieșirea pe strada Păuleștiului”, a mai spus Masculic.

În municipiul Satu Mare vor fi asfaltați aproximativ 145.000 de metri pătrați, ceea ce înseamnă mai puțin de 10% din suprafața carosabilă a municipiului Satu Mare. City-managerul Masculic a mai precizat că cele două artere principale din Micro 17, străzile Jocului și Brașovului, vor fi asfaltate în următorii doi ani.

6 comentarii

  1. Zoltan Răspunde

    Așteptăm lucrări și pe strada C.A. Rosetti, precum și devierea traficului greu, altfel vom bloca strada, nu se mai poate!!!

  2. polgar mester Răspunde

    “Bordurile vechi nu se aruncă ci vor fi folosite în altă parte.” – unde mai exact domnule city manager, daca ne puteti spune? prin unele curti private, ca si cei peste 3000 mp de pavaj de pe Podul Decebal? citeam undeva, in ceva comentarii, cred ca chiar aici, pe portalsm.ro, in urma cu cateva luni, ca pavajul ala ar fi ajuns la niste politisti.

  3. Brătianu Ion Răspunde

    17
    De ce nu va luați si de constructorul de cacat SAMCIF ? Urmăriți toate lucrările făcute de aceasta firma in județ si vedeți ca peste tot unde a lucrat a facut lucrări de mântuială. Halou DNA ? Unde sunteți

    • Emese Răspunde

      Corect,a se vedea lucrarea de asfaltare a digului pe tronsonul micro17,de catre Samcif.
      Dna ar trebui sa i bage la puscarie.

  4. Zoltan Răspunde

    Pe strada Egalitãții când veniți? Aratã ca dupã rãzboi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.