Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

Cea mai scumpă apă din regiune se plăteşte la Satu Mare. Mesaj către Apaserv

apaCea mai scumpă apă din întreaga regiune de nord vest este în municipiul Satu Mare. Consilierul Ştefan Ressler  a prezentat în şedinţa Consiliului Local de astăzi tarifele percepute de societăţile de apă canal din zonele învecinate. Astfel, la Satu Mare se plăteşte 7,98 lei/mc apă şi canalizare, în Maramureş se plăteşte 6,22 lei, în Cluj 6,22 lei iar în Sălaj 6,72 lei.

El a atras atenţia că 40% din veniturile societăţii Apaserv merg pe salariile angajaţilor şi nu consideră normal acest lucru.

El a atras atenţia şi asupra proiectelor europene implementate de firmă, arătând că sunt semnale că s-ar putea aplica nişte corecţii, adică să fie plătite sume substanţiale către Uniunea Europeană din cauza implementării necorespunzătoare a proiectelor.

Aş dori să trag şi un semnal de alarmă raportat la proiectul care este în curs de implementare, ne putem aştepta la corecţii financiare, ceea ce înseamnă raportat la volumul acestor investiţii şi eventual alte aspecte neplăcute. Au exitat trei procese din care două au fost pierdute, corecţii financiare în total achitate se ridică undeva la 2.360.000 de lei, corecţii financiare care au fost realizate doar în faza de licitaţie. Atenţie, încă autoritatea nu a analizat executarea acestor lucrări! Mare atenţie cu privire la acest operator! Trebuie să vedem şi eficienţa în administraţie şi aceste sume, care sunt colosale, ar putea periclita bunul mers al activităţii noastre”, a spus Ştefan Ressler.

3 comentarii

  1. Unu Răspunde

    La Apaserv e prea mare tariful si trebuie redus iar la Florisal era prea mic si a trebuit majorat, desi și la salubritate satmarenii plătesc mult mai mult decat se plătește in alte orașe.

  2. emil Răspunde

    Stiti ce au in cap cand ridica mana sa aprobe? ,, Trebuie sa fiu cuminte si sa aprob tot, tot, poate dupa mandatul de consilier prind o slujba buna la Apaserv. Uite ce bine s-o rezolvat cei mai multi . Dai dracu de satmareni, bine ca neo votat sa ajungem aici in Consiliu. Au luat inca o tapa!

  3. matilda Răspunde

    APA, AERU si FRAERU din SM, cea mai simpla lozinca aplicata de primarie FRAIERILOR SATMARENI. CE DRACU ! INCA NU VA-TI TREZIT! ACEST ORAS ESTE BLESTEMAT SA FIE CONDUS DE APROAPE 3 DECENII DE HOTI SI INTERESE DE GRUP, FREIERII NU CONTEAZA! HAI LA VOT!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.