Ultima actualizare: azi, 21:20
Locale

Cursele Wizz Air de la Satu Mare se pot muta la Baia Mare. Pista Aeroportului băimărean, finalizată (VIDEO)

wizz_air_3Lucrările de reabilitare a Aerroportului Baia Mare sunt aproape finalizate. Pista acestui aeroport a fost deja finalizată. În această situație există pericolul ca cursele internaționale Wizz Air preconizate de pe Aeroportul Satu Mare să se mute pe cel din Baia Mare.

Reporterii de la Maramureș TV au testat, alături de directorul Aeroportului Baia Mare, pista aeroportului.

Cum arată noua pistă a Aeroportului Internațional Baia Mare. 2.150 de metri lungime (cu 350 de metri mai lungă decât cea veche) și 45 lățime (față de 30 metri cât avea pista înainte de modernizare). Directorul general al aeroportului, Dorin Buda „testează” pista de pe care vor decola/ateriza, din acest an, aeronavele unor cunoscute companii aeriene”, se arată în postarea celor de la Maramureș TV.

Într-o intervenție anterioară, directorul general al Aeroportului Internațional Baia Mare, Dorin Buda, spune că cel târziu la vară maramureșenii vor putea zbura de aici atât pe curse naționale cât și internaționale.

”Lucrările de modernizare a Aeroportului Baia Mare sunt finalizate în proporție de 99%. Cred că maramureșenii vor avea o surpriză plăcută, cel târziu în vară, dar noi sperăm că și mai repede, aeroportul va deveni operațional și maramureșenii vor putea zbura de aici spre rute interne și externe. Imediat ce aeroportul va fi operațional vor fi semnate și contractele cu companiile low-cost. Discuțiile le port acum cu două companii, dar contractul va fi semnat doar cu una dintre acestea. Decizia de a opera noi rute externe aparține exclusiv companiilor aeriene, dar cele mai probabile rute vor fi Paris, Londra, Roma, Milano și Madrid. București va fi cu siguranță”, spune directorul aeroportului băimărean.

Aeroportul Baia Mare negociază cu Wizz Air și Ryanair. Dacă sătmărenii nu se mișcă repede, atunci ar putea pierde câteva curse internaționale de pe Aeroportul Satu Mare în favoarea celui din Baia Mare.

Cei de la Wizz Air ar putea opta pentru Baia Mare în cazul cursei spre Paris, deși se vehiculeză că aceasta ar fi înființată de la Satu Mare din această toamnă.

sursa: Maramurestv.ro

6 comentarii

 1. Sorin Răspunde

  Cel mai bine este ca cele 2 aeroporturi vecine și relativ apropiate, să se completeze cu destinațiile și nu să încerce să își „fure” cliențíi unii altora.

 2. Nelu Răspunde

  Bravo!

 3. IoBag Răspunde

  Beșină de articol!
  Este normal ca pe o piață deschisă concurența să fie mare, dar prostia unora e fără limite!
  Ambele aeroporturi au potențial, ambele prezintă avantaje și dezavantaje! Soluția era ca cele două consilii județene să lucreze în comun pentru a nu apărea efectul de canibalizare a pasagerilor, dar ambițiile prostești ale unor lideri au dus la acest rezultat.
  Pe de altă parte, Aeroportul Baia Mare este inclus în Master-Planul Ministerului Transporturilor, iar cel sătmărean NU! Mulțumim echipei ALDE că ne-a pus în cârcă o povară imensă!
  Din toate cheltuielile de operare ale aeroportului sătmărean s-ar putea construi câte un pod peste Someș la fiecare 2-3 ani! Sau s-ar putea construi câte 3 Km de autostradă, sau 5 Km de drum expres anual …

  • satmarean Răspunde

   Ti-obag ule, esti total dezinformat.Esti pe langa subiect. Iar la ALDE poti sa le pupi ceva (daca ti se permite) pentru ca aveti aeroport si curse. Vezi-ti de oile tale mai bine!

 4. Ardelean Răspunde

  Interesant aeroport….cu pietoni pe pista. Dar probabil morosenii au regulile lor de siguranta pe aeroport…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.