Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Festivalul Francofoniei la Satu Mare. 11 școli implicate (FOTO)

francofonie Satu MareAsociația Română a Profesorilor de Franceză din județul Satu Mare a organizat astăzi, timp de două ore, manifestări reunite sub genericul Festivalul Francofoniei. Acestea s-au desfășurat, între orele 13.00 și 15.00, pe platoul din pasajul pietonal Corneliu Coposu.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului național #Haikunoi inițiat de Institutul Francez și presupune atât marcarea sărbătorii francofoniei, cât și promovarea școlilor și liceelor din județul Satu Mare.

“Azi se sărbătorește Ziua Internațională a Francofoniei și ne-am afiliat și noi evenimentului național care se numește #Haikunoi, inițiat de Institutul Francez. Noi, la Satu Mare am mai lucrat la format. Noi vrem să marcăm acest eveniment și să trezim orașul acesta la viață, în ciuda vremii care nu ne ajută. Încercăm să promovăm limba franceză deoarece la noi, în Satu Mare, pierde teren”, a declarat profesoara de limba franceză Ramona Vagner.

Activitatea s-a desfășurat în aer liber, pe platoul din centrul municipiului Satu Mare, unde fiecare instituție participantă și-a amenajat un stand pentru a expune atât lucrările elevilor (imagini/desene și text) pe teme francofone, cât și însemnele promoționale ale școlii, eventualele rezultate obținute cu elevii la olimpiade și concursuri de limba franceză, imagini de la activitățile francofone etc.

”Am realizat planșe pe tematica francofoniei, am făcut fluturași, avem muzică franceză. Am mobilizat cât mai mulți elevi. Sunt implicate 11 școli cu standuri și materiale promoționale”, a mai precizat profesoara Ramona Vagner.

La acest eveniment ai participat cu standuri proprii Liceul Teoretic Negrești-Oaș, Colegiul Economic ”Gheorghe Dragoș”, Liceul Ortodox ”Nicolae Steinhardt”, Colegiul Național ”Doamna Stanca”, Colegiul Național ”Ioan Slavici”, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, Liceul cu Program Sportiv, Liceul Tehnologic ”Eliza Zamfirescu” precum și școlile gimnaziale Doba, Andrid și Odoreu. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.