Ultima actualizare: ieri, 19:27
Locale

Fostul primar din Păuleşti, condamnat la închisoare

nagy iosifFostul primar al comunei Păuleşti, Nagy Iosif, a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare pentru că şi-a angajat soţia şi fiica la instituii care aparţin de primărie.

Redăm pe scurt sentinţa Judecătoriei Satu Mare, care nu este definitivă, inculpatul putând face recurs:

În baza art. 5 noul cod penal reţine ca lege penală mai favorabilă codul penal din 1969 şi în consecinţă: În baza art.386 c.proc.pen.schimbă încadrarea juridică a faptelor reţinute în sarcina inculpatului din infracţiunile de conflict de interese,prev. de art.301 alin.1 c.pen. şi conflict de interese,prev. de art.301 alin.1 c.pen. ,cu aplicarea art.38 alin.1 c.pen. şi art.5 c.pen. în infracţiunile de conflict de interese,prev. de art.253 ind.1 alin.1 c.pen.de la 1969 şi conflict de interese,prev. de art.253 ind.1 alin.1 c.pen.de la 1969 ,cu aplicarea art.33 lit.a c.pen. de la 1969 şi art.5 c.pen. În baza art. 253 ind. 1 alin. 1 C.pen. din 1969, cu aplicarea art. 5 Cod penal condamnă pe inculpatul NAGY IOSIF, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, la pedeapsa de : – 6 luni închisoare . În baza art. 253 ind. 1 alin. 1 C.pen. din 1969, cu aplicarea art. 5 Cod penal condamnă pe inculpatul ,pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, la o pedeapsa de : – 6 luni închisoare. În baza art.33 lit.a c.pen.de la 1969 şi a art.34 lit.b c.pen. de la 1969 inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea şi anume : – 6 luni închisoare. În baza art.71 C.pen.de la 1969, cu aplicarea art.5 c.pen. interzice inculpatului, pe perioada executării pedepsei,drepturile prev.de art.64 lit.a teza a doua şi b C.pen.de la 1969. În baza art. 81 cod penal de la 1969 dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicată inculpatului pe durata prevăzută de art. 82 cod penal de la 1969,respectiv 2 ani şi 6 luni ,termen de încercare.

 

4 comentarii

 1. sistem Răspunde

  zau !!! felicitari justitiei, ati prins un pestisor dupa un proces de ani de zile, ce? , un mormolog. :))
  cum ramane cu rechinii?

  • eu Răspunde

   poi rechinii au mancat pestisorul…
   romania este tara tuturor pu…posibilitatilor

 2. jonel Răspunde

  Bravo PORTALSM o ştire de senzaţie pentru sătmăreni. Nah, aşa e la noi, unii cu suspendare, sau la domiciliu, iar cei ce nu sunt măcar consilieri la puşcărie cu ei, chiar dacă o fac pentru a trăi de pe o zi pe alta.

 3. M Răspunde

  cine fura miliarde sta linistit in parlament cu imunitatea in buzunar. asta e, traim in democratie… apropo, sentinta e de neinteles, chiar asa de rau stam cu acest lucruri? aceste documente nu sunt facute ca sa inteleaga lumea??? de ce trebuie umplute ca de toate, ca shaorma?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.