Ultima actualizare: ieri, 18:04
Locale

Noua fabrică de la Medieș vrea specialiști bine pregătiți și bine plătiți

SAMSUNG CSCCabinetul prefectului judeţului Satu Mare a găzduit azi o nouă întâlnire între top-managementul companiei ALU MENZIKEN, dezvoltatorul investiţiei din comuna Medieşu-Aurit şi conducerea judeţului Satu Mare pentru a analiza stadiul derulării investiţiei.  Din partea companiei au fost prezenţi Ingolf Planer, CEO (Chief executive officer) şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie, Benedikt Wolfram, CFO (Chief Financial Officer) şi Didier Senn – directorul general al fabricii de la Medieşu Aurit, judeţul Satu Mare fiind reprezentat de către prefectul Radu Bud, respectiv de către preşedintele Consiliului Judeţean, Pataki Csaba. 

Prefectul Radu Bud a făcut o scurtă prezentare a investiţiilor majore în infrastructura judeţului Satu Mare, amintind centura de ocolire a municipiului, care odată cu finalizarea investiţiei Ungariei în prelungirea autostrăzii M3, va conecta rapid judeţul cu reţeaua de autostrăzi spre Europa, proiectul unui nou pod peste Someş în zona comunei Medieşu-Aurit, care a fost recent prezentat vicepremierului Sevil Shhaideh şi are susţinere guvernamentală precum şi recenta modernizare a aeroportului Satu Mare.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei care investeşte în fabrica pentru extrudarea aluminiului şi turnătoria de la Medieşu-Aurit a reiterat principiile care au ghidat alegerea locaţiei pentru investiţie, şi anume: implicarea în viaţa socială a comunităţii, faptul că oferă nu doar slujbe ci posibilitatea de a dezvolta o carieră şi dorinţa de a realize piese şi componente made in Romania cu rigoarea mecanismelor elveţiene. Prin faptul că doresc să angajeze specialişti bine pregătiţi şi bine plătiţi, investitorii au promis că vor deveni parteneri ai comunităţii locale şi judeţene.

În acest moment se lucrează la documentaţiile privind alimentarea cu energie electrică a complexului precum şi pentru obţinerea acordului de mediu. Se preconizează ca în a doua parte a anului 2018 să demareze producţia.
În cifre, această investiţie înseamnă peste 44 milioane de euro – în prima etapă vor fi construite 2 hale de producţie iar numărul de angajaţi va ajunge la peste 600. Principalii clienţi ai companiei de la Medieşu Aurit vor fi din industria aeronautică şi din domeniul automotive (Recaro, Audi, BMW, Bentley, Daimler, altele).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.