Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

Migrant albanez, oprit la Petea. Voia în Schengen

vama3Polițiștii de frontieră sătmăreni au depistat un migrant albanez, solicitant de azil, care intenționa să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu scopul de a ajunge în spaţiul Schengen.

 Sâmbătă, 4 martie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au declanşat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de responsabilitate.

Astfel, un echipaj a observat în jurul orei 18.00, pe raza localităţii Oar, jud. Satu Mare, o persoană de sex masculin care se îndrepta spre frontiera cu Ungaria.

Poliţiştii de frontieră au procedat la retinerea bărbatului și conducerea acestuia la sediul sectorului pentru demararea procedurilor legale.

În cadrul primelor cercetări s-a constatat că acesta este cetăţean albanez, Artan G, în vârstă de 43 ani, solicitant azil în România.

Persoana în cauză a declarat că intenţiona să treacă ilegal frontiera de stat în Ungaria şi a recurs la această metodă deoarece avea interdicție de a intra în spațiul Schengen.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul a mai fost depistat de poliţiştii de frontieră în timp ce încerca să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria,  în data de 27 februarie a.c.

În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cetățeanul albanez a fost predat Centrului Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil – Maramureș, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.