Ultima actualizare: azi, 09:22

Locale

Sătmarul are mii de șomeri. În timp ce fabricile caută înnebunite muncitori

Draxlmaier Satu Mare (29)Rata șomajului se menține la aproximativ aceeași valoare în județul Satu Mare în timp ce fabricile din județ caută înnebunite muncitori. Cel puțin 400 de locuri de muncă sunt declarate disponibile în acest moment în județ, în timp ce în Sătmar sunt mii de șomeri.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare comunică o rată a șomajului, la sfârșitul lunii februarie  2017, de 4,03%. Din ceea ce se poate constata, rata șomajului din județ se menține, de cel puțin 3 luni, la aproximativ același nivel: 4,03% în decembrie, 4,04% în ianuarie.

În prezent, numărul total al șomerilor înregistrați la agenție este de 6.095 persoane din care femei 2.409. Din numărul total de șomeri, 848 sunt indemnizați, din care femei 351, și 5.247 sunt neîndemnizați, din care femei 2.058.

După nivelul de instruire, 5.399 someri au un nivel de instruire primar, gimnazial, profesional, 592 sunt absolvenți de studii medii liceal și post-liceal și 104 șomeri sunt absolvenți de studii superioare.

 Cu toate că rata șomajului se menține de trei luni la același nivel, fabricile din Satu Mare caută înnebunite muncitori.

Cel puțin 400 de locuri de muncă sunt disponibile. Potrivit AJOFM Satu Mare, dintre acestea 287 sunt pentru studii medii, 77 fără calificare și 33 pentru cei cu studii superioare.

De departe, cei mai căutați sunt lăcătușii, 32 de posturi fiind libere momentan în fabrici. De asemenea, se mai caută 18 sudori, 18 mecanici auto, 14 muncitori în industria textilă, dar și 19 șoferi pe utilaje grele sau 16 lucrători comerciali.

De fapt, numărul locurilor de muncă este mult mai mare decât cel raportat de AJOFM, dacă ținem cont de faptul că doar la Draxlmaier șila GP Sofa este nevoie de circa 500 de angajați. 

8 comentarii

  1. Satmarean suparat Răspunde

    Daca ar da salarii decente ar gasii

  2. SANTA CLAUS Răspunde

    si firma Wilburg plange ca nu are oameni si acuma da afara 40 de muncitori
    MAI BINE UNUL CU SALAR MINIM PE ECONOMIE ….DECAT UN MESERIAS CARE ARE PRETENTII

  3. eu Răspunde

    Daca nu ar mai primi ajutor de somaj ar merge si ar lucre. Sunt tinuti acasa toti lenesii si puturosi care se prezinta la angajare numai pentru a cere negatie. Ajutorul de somaj se apropie de salarul minim pe economie. Altii traiesc din alocatia copiilor pe care o toaca la birt ,dar nu se duc la munca. Statul incurajeaza lenea.

    • escape Răspunde

      Cand o sa invatam sa nu latram degeaba. Citeste mai atent: “Din numărul total de șomeri, 848 sunt indemnizați…..și 5.247 sunt neîndemnizați…..”

    • Emese Răspunde

      Nu statul incurajeaza lenea ci patronii care isi batjocoresc salariatii prin salarii minime si conditii grele de munca

  4. Emese Răspunde

    Nu e de mirare ca Gp Sofa are nevoie de muncitori,saptamanal pleaca zeci de angajati de la ei,si va mirati ca firma are o reputatie proasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.