Ultima actualizare: ieri, 21:34

Locale

Unele magazine alimentare din județ, pericol public pentru cetățeni

Unele magazine alimentare din județul Satu Mare sunt adevărate pericole publice pentru cetățeni.

control-dsvCa urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor făcute în această săptămână, inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) au aplicat nouă amenzi contravenționale în valoare de  10.460 lei.

Astfel, două magazine alimentare, unul din Satu Mare și unul din Negrești-Oaș, au fost amendate cu 1.300 de lei pentru manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

De asemenea, pentru comercializarea produselor alimentare neetichetate potrivit legislație sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, patru magazine alimentare, câte unul din satu Mare, Bioxad, Negrești-Oaș și Tășnad, au fost amendate, în total cu 7.000 de lei.

În altă ordine de idei, pentru transportul de animale neidentificate și neînregistrate, fără documente sanitare veterinare, trei transportatori din Țara Oașului au fost sancționați cu amendă în valoare de 2.160 de lei.

”În urma controalelor efectuate, cu scopul prevenirii apariției unor toxiinfecții alimentare cu ocazia “Sărbătorilor Pascale” în unități de comercializare a produselor alimentare și în trafic, au  fost supuse sechestrului / reținerii oficiale, cantitatea de : 97,6 kg carne și preparate din carne, în valoare de: 617,5 lei, care au fost denaturate și neutralizate într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor”, se mai arată într-un comunicat remis de DSVSA Satu Mare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.