Ultima actualizare: azi, 19:53
Locale

Atelier de încondeiat ouă organizat la Muzeul Județean

Muzeul Județean Satu Mare Secția Artă- Piața Libertății nr. 21, organizează, în perioada 10 aprilie 2017 – 13 aprilie 2017, între orele 09.00 – 16.00, un Atelier de încondeiat ouă.  Acțiunea beneficiază de participarea şi îndrumarea meșterilor populari bucovineni Iasinovschi Petronela și Iasinovschi Andreea.

În Bucovina, meșteșugul de încondeiat ouă este astăzi în plină înflorire, dăruindu-ne cele mai frumoase ouă  încondeiate din câte se fac în țară. Existența unor asemenea creatori-artiști, deosebit de talentați, a dus, treptat, la apariția unor zone în care accentul s-a pus și se pune pe calitățile artistice ale meșteșugului.

În familia Iasinovschi acest meșteșug este  transmis de la cel mai mic la cel mai mare, astfel oul capătă viață în mâinile Petronelei și ale fiicei sale Andreea, iar dovada preţuirii muncii lor sunt numeroasele premii obţinute la concursuri judeţene şi naţionale de încondeiat ouă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
UDMR: Trebuie pus capăt cruzimii față de animalele din arenele de circ

Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților lucrează în prezent la un proiect de lege prin care să se pună capăt...

Închide