Ultima actualizare: azi, 18:42
Locale

Magazine alimentare amendate de DSVSA. Ce nu au respectat

Magazine alimentare amendate pentru igienă și produse alimentare confiscate de inspectorii DSVSA în urma controalelor din această săptămână.

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor efectuate în cursul acestei săptămâni, inspectorii de specialitate din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Singuranța Alimentelor  au aplicat 14 sancțiuni  contravenționale din care 4 avertismente și 10 amenzi contravenționale în valoare de  6.720 lei.

Astfel, pentru nedeclararea în termenul stabilit de legislație a animalelor nou achiziționate, patru crescători de animale din Tiream, Gherța Mică, Porumbești și Cămârzana au primit cîte un avertisment.

Pentru manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, două magazine alimentare, ambele din Beltiug, au fost amendate cu 1.200 lei. Alte două magazine, unul din Iojib, iar celălalt din Gherța Mică, au fost amendate cu aceeași sumă pentru comercializarea produselor alimentare neetichetate potrivit legislație sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Tot în această săptămână, au fost depistați șase transportatori care transportau animale neidentificate și neînregistrate, fără documente sanitare veterinare. Cei șase au fost opriți în trafic la Beltiug, fiind amendați cu 4.320 lei.

În urma controalelor efectuate, cu scopul prevenirii apariției unor toxiinfecții alimentare cu ocazia “Sărbătorilor Pascale”, în unități de comercializare a produselor alimentare, precum și în trafic, a  fost supusă sechestrului / reținerii oficiale, cantitatea de : 41.6 kg produse alimentare, în valoare de : 915,5 lei, cantitate care a fost denaturată și neutralizată într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Un comentariu

 1. Francis Ciganek Răspunde

  Dear Sirs
  Our company
  Vest Ltd
  Zalusti 420
  763 02 Zlín
  Czech Republic
  We are a Czech producer of long-term salty pastries
  You can see our products at http://www.vestzlin.cz
  The specialty of our production is:
  Kinder sticks that are free of salt and additionally enriched with calcium and fiber. The impulse for the production of these sticks came directly from mothers who peeled salt from standard sticks.
  If you are interested in our products, please write us
  Kind regards
  Francis Ciganek
  Sales manager company Vest Ltd

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.