Ultima actualizare: ieri, 23:57
Locale

Balena Albastră, la Satu Mare. Două fete, cât pe ce să fie victime

Chiar dacă s-a speculat mult în ultima perioadă pe marginea Balenei Albastre, jocul care a băgat spaimă în părinți, au fost confirmate și primele două victime ale acestui joc la Satu Mare. Este vorba despre două surori, una dintre ele elevă de liceu, cealaltă elevă de școală gimnazială. Dacă nu erau depistate la timp, foarte probabil că s-ar fi ajuns la gesturi mult mai grave.

Primii care au văzut faptul că cele două fete sunt tăiate pe mâini au fost profesorii. Aceștia au anunțat Inspectoratul Școlar Județean a cărui conducere a organizat un amplu plan de salvare a celor două tinere. Echipe întregi de psihologi au lucrat cu cele două surori iar acum acestea sunt atent supravegheate.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare le atrage atenția părinților ca, în măsura în care este posibil, să blocheze accesul copiilor la site-urile care promovează jocul Balena Albastră.

Cele două fete au avut noroc și au putut fi salvate pentru că au fost observate la timp. Li se mai recomandă părinților să-și urmărească atent gesturile copiilor lor și dacă văd mutilări, fie ele și ușoare, pe brațe, să ia măsuri.

 

5 comentarii

 1. M Răspunde

  Este o regula in televiziunile (sau orice alta cale media) care transmit evenimente sportive, daca un tampit intra pe terenul de joc, sau pe circuit camerele nu dau pe post incidentul tocmai pentru a nu face reclama. Stiti nu? recalama negativa e tot reclama, cateori chiar mai eficienta.

  E foarte util si necesar ca parintii si chiar posibilele victime sa fie atentionati/atentionate pentru a evita aceste incidente. Dar mediatizarea excesiva a acestei tampenii poate avea efect invers.

 2. Ghita43 Răspunde

  Mancate-ar mama de responsabil social ce esti

  • Norick Răspunde

   Mare domn esti (pe limba ta =taran) Ghituca cu cei 43 de neuroni antisociali in capul tau.
   Omul iti explica parerea , iar tu venind din sura folosesti limbajul tau de duminica 🙂
   Felicitari si bafta in viata ! 😀

 3. Andreea Anndee Răspunde

  Jocul asta mi se pare o prostie.
  Si este jucat doar de cei care pot fi manipulati usor, am auzit ca cica primesti bani pentru ca se joaca?

 4. anonym Răspunde

  cu cat vorbiti mai mult despre acest fenomen cu atat va fi mai raspandit !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.