Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

VIDEO. Balena Albastră – Reacția Ministerului de Interne prin intermediul Poliției Române

Impactul pe care jocul suicidal Balena Albastră îl are asupra copiilor și adolescenților din România a determinat și prima reacție a Ministerului Afacerilor Interne. Acest minister a demarat, prin intermediul Poliției Române, o campanie de informare referitoare la acest potențial pericol.

În cadrul acestei campanii, a fost realizat un clip video prin care se arată că ”Prieteniile din mediul virtual pot fi fatale. Dacă te simți în pericol, anunță cel mai apropiat polițist”.

”Mie nu mi se poate întâmpla!” este un gând foarte periculos! Prieteniile în mediul virtual pot fi fatale. Dacă te simți în pericol, anunță imediat Poliția! O campanie de informare a #MAI prin Poliția Română”, este textul care însoțește acest clip distribuit și de Prefectura Satu Mare.

Din nefericire, au fost confirmate și primele două victime ale acestui joc la Satu Mare. Este vorba despre două surori, una dintre ele elevă de liceu, cealaltă elevă de școală gimnazială. Dacă nu erau depistate la timp, foarte probabil că s-ar fi ajuns la gesturi mult mai grave.

Primii care au văzut faptul că cele două fete sunt tăiate pe mâini au fost profesorii. Aceștia au anunțat Inspectoratul Școlar Județean a cărui conducere a organizat un amplu plan de salvare a celor două tinere. Echipe întregi de psihologi au lucrat cu cele două surori iar acum acestea sunt atent supravegheate.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare le atrage atenția părinților ca, în măsura în care este posibil, să blocheze accesul copiilor la site-urile care promovează jocul Balena Albastră.

Cele două fete au avut noroc și au putut fi salvate pentru că au fost observate la timp. Li se mai recomandă părinților să-și urmărească atent gesturile copiilor lor și dacă văd mutilări, fie ele și ușoare, pe brațe, să ia măsuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.