Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

VIDEO. Bătaie de joc pe bani publici la Satu Mare. Asfalt pus în băltoace cu apă

Asfaltare de toată jena pe str. Magnoliei din municipiul Satu Mare, cel puţin asta reiese dintr-un nou filmuleţ postat pe facebook şi youtube.

După ce drumul a fost impracticabil ani la rând, în sfârşit au putut fi văzute utilaje pe stradă. Doar că muncitorii au aruncat cu lopata asfalt dintr-o remorcă din anii 70 direct în băltoace cu apă. Asta după ce minute în şir un alt muncitor s-a străduit să lopăteze apa din gropi.

“Satu Mare 2017 – Asfaltare după ploaie la Satu Mare, o bătaie de joc pe bani publici”, au scris realizatorii clipului.

“La fel ca și la Ploiești, o echipă de muncitori a fost filmată în timp ce asfaltează o stradă din Satu Mare, asfaltul a fost turnat inclusiv prin bălțile de pe drumul aflat în reabilitare. Un cetatean a filmat scena inedită. “Asfaltul acela pur și simplu băltea în apă… scotea un abur… și sfârâia…”, aşa arată descrierea clipului, ce nu mai are nevoie de niciun fel de alt comentariu.

Sursa VIDEO: Sătmarul şofează/Sătmarul aşa cum este

 

5 comentarii

  1. Ati Răspunde

    Pai nu voi ati dorit ca firmele locale sa lucreze in Satu Mare?
    Firmele care au venit din alte judete au venit pt ca localii sunt zero barat si patronii nesatui de bani nu investesc nimic….dovada ca in 2017 transportam asfalt cu tractorul.
    Iata firmele satmarene la lucru….mai vreti?

    • comentator Răspunde

      Stai niţel că nu este chiar aşa. Clar, firmele locale sunt praf şi foarte neserioşi. Mie personal ca patron mi-ar fi ruşine să fac lucrări de infrastructură proaste şi după aceea să fiu arătat cu degetul. Dar…. Firma care a câştigat licitaţia de asfaltare după “lupte seculare” pare-mi-se este din Cluj, iar de firma din Sălaj care lucrează ( de fapt nu lucrează deloc ) pe podul Decebal mai bine nici nu zic nimic. Problema este că după o licitaţie la care câştigă cel mai mic preţ lucrarea este dată în subantrepriză tot la firmele locale. Care fac în subantrepriză o lucrare submizerabilă. Dar ar mai fi un aspect. Cineva tot semnează până la urmă recepţia lucrărilor şi se dă drumul la plata lucrărilor. Şi la anul începe din nou, căutăm asfaltul cu lupa, înjurăm drumarii, primarul, etc., iar licitaţie, iar lucrări făcute prost, refăcute câteodată ( vezi str. Rodnei ), se plăteşte lucrarea iar, şi când vine primăvara şi se topeşte zăpada, iar se topeşte asfaltul. Frumoasă ţară avem, nu? Eu aş trimite toţi drumarii pe banii lor, subliniez pe banii lor, să meargă la recalificare undeva prin Suedia, Norvegia etc. (unde nu ninge niciodată, nu ?) şi să vadă cum se face un drum ca lumea. Şi să caute cu lupa o gropiţă în asfalt. Că nu vor găsi, vă spun eu.

      • Norick Răspunde

        Bine punctatat !
        As mai adauga cea mai mare problema , care vine chiar de la initiativa : noi tot timpul cautam firma care lucreaza cel mai ieftin – si nu cel mai bun… Cumparam Bürger si ne miram , ca nu are gust de Stella Artois… 😉 😀

      • Ati Răspunde

        Atentie ca sunt doua aspecte!Sunt firme care au capacitate logistica si financiara sa faca lucrari bune si foarte bune dar rezultatele nu sunt cele asteptate din cauza sistemului(licitatiile in special) si a administratiei care ar trebui sa verifice lucrarile…politicianul nostru de la conducere se multumeste ca omul de rand sa vada ca se face ceva ca sa-l prosteasca sa il mai voteze inca odata.Celalalt tipar este exact cel prezentat in material…zero investitii,profit maxim, rezultate dezastruoase.Diferenta e ca primul poate fi adus pe calea cea buna dar al 2-lea nu pentru ca nu poate mai mult de atat.

  2. Norick Răspunde

    punctat … scz. 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.