Ultima actualizare: azi, 16:17
Locale

Cod roșu în vama Petea! Timpi de așteptare de 4 ore!

 

Vama Petea este indicată ca un punct roșu pe harta Poliției de Frontieră, timpii de așteptare fiind anunțați de 240 de minute, adică de patru ore pentru camioane, și de 90 de minute pentru autoturismele mici.

Aglomerația vine după ce, începând de astăzi, intră în vigoare a Regulamentului 458/2017 de modificare a Codului Frontierelor Schengen (Regulamentul 399/2016), adoptat de către Parlamentul European și Consiliul Europei.

Noile controale constă în verificarea documentelor de călătorie și consultarea bazelor de date relevante cu privire la toate persoaneleinclusiv cele care beneficiază de dreptul la liberă circulație în temeiul dreptului UE (și anume cetățenii UE și membrii familiilor lor care nu sunt cetățeni ai UE)  atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară.

Și este doar prima zi. Dar având în vedere că se apropie Sărbătorile Pascale și sezonul estival, precum și faptul că atât Poliția de Frontieră Română, cât și autoritățile de din statele vecine vor implementa aceste măsuri, se prefigurează creşterea și mai mult a timpilor de aşteptare.

Pentru a evita acest lucru, s-a suplimentat personalul care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

Persoanele cu autoturisme mici sunt sfătuite să folosească vama Urziceni, unde timpul de așteptare este mult mai redus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.