Ultima actualizare: azi, 15:10

Locale

FOTO. Bursa asistaților social. Au venit doar după ștampile

Bursa Generală a Locurilor de Muncă de la Satu Mare, sau cel puțin prima parte a ei, a fost pur șimplu bursa asistaților social. Aceștia au venit în număr foarte mare să primească ștampilele salvatoare pentru a primi în continuare ajutorul social. Altfel, fără acest incindent, Bursa Locurilor de Muncă de la Satu Mare ar fi fost una normală, AJOFM Satu Mare făcând eforturi substanțiale pentru buna ei organizare

Deschiderea oficială

Ca orice bursă a locurilor de muncă, și cea de la Satu Mare a avut o deschidere oficială. La eveniment, pe lângă conducerea AJOFM, adică directorul Simona Derșidan și directorul adjunct Marcel Marușca, au fost prezenți prefectul Darius Filip, viceprimarul Doina Feher, parlamentari de Satu Mare, lideri de sindicat, reprezentanți ai agenților economici.

În cuvântul său, Simona Derșidan a declarat deschisă această nouă ediție a Bursei Generale a Locurilor de Muncă precizând că cei 69 de de agenți economici au oferit aproape 800 de locuri de muncă în toate domeniile.

Atât prefectul Darius Filip, cât și viceprimarul Doina Feher a reliefat importanța organizării unor astfel de burse ale locurilor de muncă și le-au urat succes tuturor, atât celor care își caută de muncă, cât și celor care caută angajați.

Nebunie totală

Apoi a început nebunia. În sală au năvălit zeci de persoane de etnie romă, o parte dintre ei spuneau că sunt din Stâna, care au năvălit la standuri cerând cu insistență ștampila atât de necesară pentru a primi în continuare ajutorul social.

Cel mai ”atacat” a fost standul celor de la Draxlmaier. Cu toate că a intervenit atât directorul AJOFM, Simona Derșidan, cât și unii lideri de sindicat, romii nu s-au lăsat. Cei de la Draxlmaier nu s-au lăsat înduplecați și au declarat că toți cei luați în evidențe au fost invitați la sediul fabricii pentru un interviu. Însă au declarat că doar șase-șapte persoane și-au exprimat dorința de a se angaja efectiv. Restul… De parcă era bursa asistaților social, nu a celor care doreau cu adevărat un loc de muncă.

Toate aceste lucruri s-au petrecut în timp ce afară erau persoane care au venit la această bursă cu intenția serioasă de a-și căuta de muncă, însă nu au reușit să intre în sală din cauza asistaților social. Într-un târziu, au ajuns și aceștia în sală.

Elevii, interesați de instituțiile militare

Un lucru îmbucurător însă, la această bursă, a fost interesul elevilor sătmăreni pentru instituțiile militare, adică Poliție, Jandarmerie, ISU și Armată. Cele patru instituții și-au amenajat fiecare câte un stand de prezentare care au fost vizitate de foarte mulți elevi, mai mult de jumătate fiind fete.

Acestora li s-a oferit informațiile necesare din partea reprezentanții instituțiilor militare, care au stat de vorbă cu ei. Mulți elevi și-au exprimat dorința de a lucra într-o astfel de instituție și sunt șanse mari ca măcar o parte dintre cei care au vizitat aceste standuri să se prezinte la recrutare pentru școlile militare sau de poliție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.