Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

FOTO: Nebunie la Vama Petea. Se stă cu orele la coadă

Este nebunie la Vama Petea unde se stă cu orele la coadă. Se pare că intensificarea controalelor la frontieră începând de astăzi, măsura ce vine că urmare a intrării în vigoare a Regulamentului 458/2017 de modificare a Codului Frontierelor Schengen (Regulamentul 399/2016), adoptat de către Parlamentul European și Consiliul Europei, a mărit foarte mult timpii de așteptare.

La Vama Petea se stă cel mai mult la coadă. Potrivit site-ului Poliției de Frontieră, Vama Petea este cu roșu pe harta timpilor de așteptare, ceea ce înseamnă că se stă la coadă cel puțin o oră. Cei care așteaptă să treacă frontiera, fie că vor să intre, fie că vor să iasă din țară, spun că se stă la coadă și până la două ore.

Noile controale constau în verificarea documentelor de călătorie și consultarea bazelor de date relevante cu privire la toate persoanele, inclusiv cele care beneficiază de dreptul la liberă circulație în temeiul dreptului UE (și anume cetățenii UE și membrii familiilor lor care nu sunt cetățeni ai UE)  atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară.

Și este doar prima zi. Dar având în vedere că se apropie Sărbătorile Pascale și sezonul estival, precum și faptul că atât Poliția de Frontieră Română, cât și autoritățile de din statele vecine vor implementa aceste măsuri, se prefigurează creşterea și mai mult a timpilor de aşteptare.

Pentru a evita acest lucru, s-a suplimentat personalul care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

Interesant este faptul că Vama Petea este singura din țară cu roșu. În același timp, la Urziceni, timpul de așteptare este de mkaxim 20 de minute.

Cei inetersați pot consulta harta interactivă publicată de Poliția de Frontieră cu privire la timpii de așteptare în vămi AICI

5 comentarii

  1. Sorin Răspunde

    Începutul sfârșitului Spațiului Schengen?
    Bine că milioanele de migranți au intrat și vor intra în Europa ca prin brânză iar cei care au de suferit sunt tot cei onești și care respectă legile!
    Faptul că o țară cum este România nemembră a acestui spațiu habar nu are dacă un cetățean român se află sau nu în țară (vezi cazul ‘it-stului” Ghiță) mi se pare culmea ridicolului!

    • M Răspunde

      bine punctat. Daca esti afgan poti sa treci unde vrei, iar Merkel iti mai da mancare, bani si cazare, iar daca politia se atinge de tine imediat faci plangere pentru discriminare. Iar, noi astia europeni tampiti cu acte in regula stam ca vacile ore la granita.

      Ce sa facem, traim in lumea in care lucrurile anormale sunt tratate ca fiind normale, iar daca cineva sare sa urle impotriva acestora este facut in ultimul fel. Ia spune ceva rau despre homosexuali, imediat iti sare lumea in cap. Vai de noi.

  2. Gyuri Răspunde

    domnia si prostia se platesc…de o saptamana se tot spune ca vor fi aglomerate punctele…ce fac ai nostrii? se duc ca vitele prin acelasi punct…
    Iar la Urziceni se trece intr-un sfert de ora…

  3. Unu Răspunde

    Alegeți si alte puncte de trecere a frontierei urziceni valea lui mihai si n o sa stati atata la coada

  4. Gustav Răspunde

    Bine ..te inteleg!
    Dar daca vreau pana la un oficiul postal in ungaria…nu o sa ma duc pe la carei sau valea lui mihai….sa mearga pe acolo cei cu dubele de SV….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.