Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

VIDEO/FOTO. Grevă de avetisment la Satu Mare. Au oprit lucrul

Toți cei 11 salariați ai Comisariatului Județean Garda de Mediu Satu Mare au oprit astăzi munca și au declanșat o grevă de avertisment pe durata a două ore, între 14.00 și 16.00.

Aceștia sunt nemulțumii de faptul că nu există o egalizare a salariilor, între salariații gărzii de mediu și cei ai gărzii forestiere, având deopotrivă atribuții de monitorizare, inspecție și control.

Potrivit celor afirmate de comisarul șef, Vasile Fănățan, salariile angajaților din cadrul Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Satu Mare pornesc de la 1.350 de lei.

”Este trist ceea ce facem. Tot mai mult se vorbește despre demnitatea infractorilor, de condițiile de viață ale infractorilor, dar pe noi ne întreabă cineva care este demnitatea noastră? Cu salarii mizere putem trăi demn? Nimeni nu ne întreabă nimic sau pur și simplu se fac că nu ne aud. Avem venituri cuprinse între 1.350 și 2.500. Asta în condițiile în care am vechime de 25 de ani la Garda de Mediu și conduc această instituție. Scopul acestei greve de avertisment este să sensibilizăm ordonatorul principal de credite să pună în acord decizia Curții Constituționale cu ceea ce prevede legea, adică egalizarea salariilor cu cei care fac aceeași muncă. Să fim plătiți la fel”, a precizat Fănățan.

Comisarul șef al Gărzii de Mediu spune că este foarte posibilă să se ajungă chiar la grevă generală și că toți membrii de sindicat au semnat că sunt de acord cu declanșarea unei eventuale greve generale.

”Biroul executiv al sindicatului va decide etapele următoare pentru ca totul să fie legal. Dânșii ne vor spune ce vom face în continuare. Se va ajunge și la grevă generală dacă e cazul. Toți membrii de sindicat au semnat că sunt de acord cu o asemenea acțiune de protest”, a mai spus Vasile Fănățan.

Practic, salariile celor de la Garda de Mediu sunt la jumătate față de ale celor de la Garda Forestieră cu toate că, spun cei de la mediu, au aceeași activitate.

Pe durata celor două ore ale grevei nu s-au desfășurat activitățile specifice Gărzii de Mediu. Doi sătmăreni care au venit să depună o petiție au fost refuzați de angajații instituției.

 

 

4 comentarii

  1. Marusca rusca Răspunde

    Bunicutele, au iesit la protest. Oare ce o fi insemnand termenul * MEDIU*?

  2. un circotas Răspunde

    Ar trebui desfiintata garda de mediu ca si asa NU FAC NIMIC. Judetul e plin de gunoaie, pescarusul, drumul careiului, TIP TOP, MAI VRETI EXEMPLE ?????????????????????????

  3. Burghiu Răspunde

    În urmă cu mulți ani ofticat de faptul că se poartă gunoi pe un drum lăturalnic de pe Amațului am căutat indicii și am dus la gardă facturi telefonice și alte indicii (le-am făcut munca) dar măsuri ioc…..

  4. Borulet Răspunde

    Ar trebui alte institutii desființate…care dau 2 amenzi de 2000 lei intr-un an…sictir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.