Ultima actualizare: azi, 11:44

Locale

În pragul comei alcoolice la volan. A fost oprit la timp de polițiști

Un șofer care s-a urcat la volan deși se se afla în pragul comei alcoolice a fost oprit la timp, înainte de a produce vreo tragedie, de polițiștii din Ardud.

Polițiștii  sătmăreni au desfășurat ieri activități  în baza  Planului de acțiune național, pentru combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru verificarea respectării acordării priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public.

În acest context au fost constatate două infracțiuni și au  fost aplicate 53 sancţiuni contravenţionale. Ca și măsură complementară, s-a dispus ridicarea în vederea suspendării a 10 permise de conducere, din care 9 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public și unul pentru consum de alcool la volan.

În jurul miezului nopții de 11/12.04.a.c., patrula de ordine și siguranță publică a orașului Ardud, a identificat în trafic prin localitate un conducător auto de 43 de ani din Ardud, care se urcase la volan deși consumase băuturi alcoolice. Pentru acesta, aparatul etilotest a indicat o valoare de 1.17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză este cercetat sub aspectul săvarșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.