Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Interlopul șantajist ”Tono” a ajuns după gratii. Va sta la răcoare aproape 3 ani

Interlopul șantajist Andrei Lakatos, zis Tono, a ajuns ieri după gratii unde va sta aproape trei ani. A fost condamnat pentru două infracțiuni de șantaj.

”Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Carei, împreună cu cei din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și cu sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale, l-au identificat și prins pe raza municipiului Carei, pe numitul Andrei L., de 55 ani, din localitate, pe numele căruia a fost emis, de către Judecătoria Carei, un mandat de executare a pedepsei închisorii, prin care a fost condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru comiterea a două infracțiuni de șantaj”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Satu Mare.

În noaptea de 4 spre 5 februarie 2016, cinci dintre cei mai periculoși membri ai unui clan de interlopi din Carei au fost săltați de procurorii  de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei și polițiștii de la Poliția municipiului Carei chiar în timp ce încercau să scoată o femeie din propria ei locuință. Grupul șantajist era condus de Bella Berki, zis Tatu,  și de interlopul șantajist Andrei Lakatos, zis Tono, care aveau alături alți trei complici.

”Polițişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Carei sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei, cu sprijinul de specialitate al S.O.S Oradea, i-au prins în flagrant pe L. Andrei, de 54 ani, din Carei, B. Bela, de 34 ani, din Tăşnad, D. Giani, de 46 ani, din Pir, S. Gheorghe, de 31 ani, din Carei,  K. Tiberiu,  de 42 ani, din Pir, care prin ameninţări ar fi  încercat să o determine pe Ileana P., din Berveni, să evacueze un apartament situat în Municipiul Carei”, se arăta în comunicatul de presă remis la acea dată de IPJ Satu Mare.

Aceștia ar fi încercat, prin amenințări și șantaj, să pună mâna pe apartamentul unei femei din Carei, care a împrumutat 2.000 de euro de la interlopul șantajist Tono. Acesta din urmă  i-a perceput apoi dobânzi uriașe pentru această sumă de bani.

Cum femeia nu a reușit să le plătească dobânzile exagerat de mari, Tono, Tatu și trei complici au intrat cu forța, în noaptea respectivă, peste femeie încercând să o scoată din propria ei locuință. Șantajiștii au fost prinși în flagrant de procurori și polițiști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.