Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

VIDEO. Momentul adevărului pentru Podul Decebal. Au fost prelevate probe de asfalt

A sosit iată și momentul adevărului în ceea ce privește calitatea lucrărilor executate pe Podul Decebal din municipiul Satu Mare de firma Drum Inserv. În cursul nopții trecute, o echipă de specialitate a prelevat probe din asfaltul de pe Podul Decebal, din stratul de uzură.

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, spunea ieri că au apărut fisuri în stratul de uzură a asfaltului turnat pe Podul Decebal reabilitat. Astfel că s-a decis luarea unor probe din acest asfalt ce vor fi analizate la un laborator independent.

”Problema pe Podul Decebal este că au apărut fisuri în stratul de uzură. Au fost culese probe și trimise la un laborator independent pentru a se vedea care sunt problemele”, a precizat primarul.

Mai mult decât atât, Kereskenyi a dat un ultimatum firmei care execută lucrările pe Podul Decebal.

”Am dat un ultimatum acestei firme. Suntem foarte hotărâți ca, în ultima instanță, dacă nu se conformează termenelor de execuție și calității lucrărilor, să activăm o procedură care de 25 de ani nu a fost activată, potrivit căreia nici această firmă, și nici acționariatul, nu va mai putea participa la licitații de acest gen. Nu o să preluăm nicio lucrare, nu vom face nicio recepție, nicio plată de lucrări care sunt executate de proastă calitate. Nu suntem dispuși la asta, chiar dacă va crea un disconfort în plus pentru cetățeni. Nu vom plăti și nu vom recepționa lucrarea și vom urmări această firmă până ce va reface, dacă trebuie de 100 de ori, până ce va realiza o lucrare corespunzătoare din punt de vedere calitativ”, a precizat Kereskenyi.

În prima fază, sătmărenii care au filmat activitatea de prelevare a probelor din asfaltul de pe Podul Decebal, și care au trimis această filmare redacției PortalSM, au crezut că se asfaltează pe ploaie.

Portalul eşti tu!

Fii reporter PortalSM! Tot ce trebuie să faci este să fotografiezi un eveniment, cu telefonul mobil, și să trimiţi pozele la [email protected] sau pe pagina noastră de facebook https://www.facebook.com/PortalSM.ro/, însoțite de o scurtă explicație, pentru a deveni o știre.

De asemnea, puteți semnala și telefonic o știre, la nr. 0771 677 210. Putem fi contactaţi atât pe WhatsApp, cât şi pe Viber.

Aşadar, fii reporter! Portalul eşti chiar tu!

6 comentarii

  1. Gheorghe Răspunde

    Mentalitate zero la acesti edili sau cine se ocupa cu aceste lucrari….Cum sa faci asa o prostie enorma?Da tu cand vrei sa-ti faci renovare la casa(fundatie, perereti ,acoperis si restul)tot asa procedezi? Angajezi primul,,,mester”” sa inceapa lucrarile sa le duca la bun sfarsit si dupa aceea vii sa verifici materialele care au fost folosite,calitatea lucrarii si altele?Nu cred ca daca este vorba de banul tau pentru care transpiri faci asa ceva!
    Destepti mai sunteti n-am ce zice.Nu era normal sa se verifice firma care executa lucrarea,materialele(compozitia si respectarea normelor(STAS ,DIN, ISO…etc) si normativelor in domeniu?
    Nu era normal sa mergeti sa verificat ultimele doua ,trei sau mai multe lucrari (calitatea si durabilitatea in timp)care au fost executate de firma respectiva si dupa aceea eventual sa -i primiti la negocieri si la licitarea lucrarii?
    In Satu Mare avem specialisti care sa supravegheze aceste lucrari de la inceput si pana la sfarsitul lor?
    Daca avem…ce au verificat acestia…sau cum si-au facut treaba pentru care au luat leafa?Iar carpeli….iar stat la rand la pod …iar nervi..si tot asa ca sa fie ocupata populatia cu ceva….peste vreo doi ani ….iar la vot ….intr-o hora mare…

    • M Răspunde

      Asta am mostenit noi cetatenii orasului de la indragitul fost primar Coica. Nu stiu daca este adevarat dar am citit mai demult ca dragul Dorele a planuit sa renoveze podul incepand din luna martie anul trecut ca pana la alegeri sa se poata mandrii cu realizarile lui, dar si-au cam dat seama ca aceasta firma nu prea o sa faca fata asa ca au amanat reparatiile pana de dupa alegeri, ca atunci nu mai conteaza. poate e adevarat, poate nu, dar un lucru e sigur, conducerea PSD a gasit aceasta minunatie de firma si ei au incheiat contractul pentru renovarea podului. Dar ce sa mai vorbim, cand am vazut cat de eficient au lucrat pe str. Careiului.

    • Norick Răspunde

      Undeva am mai scris , dar scriu si aici inca o data. Cea mai mare problema este ca noi cautam firmele cele mai ieftine si nu cele mai bune , iar cand este gata lucrarea ne miram de proasta calitate.
      Deja de podul chinezesc despre care se zvoneste nici nu m-am mirat….:-)))))

  2. matroz Răspunde

    @M:imi pare rau de tine.Daca nu poti sa-ti mai re…ezi amanta sunt convins ca de vina e dr. Coica!!!Hip,hip ,hura-sau cum dracu s-o fi scriind.Blegul asta de Coica dormea in cisme-e doar oltean-in timp ce nepriceputul si echopa lui din primarie-plimbau ursul pe malul Balatonului.Mai nene,le-a dat Coica o firma prosta sa zicem.Dar handralaii astia platiti din banii nostri si ai ungurilor de peste… ce dracu au pazit?Neinteres,nepricepere subminare a intereselor satmarenilor!Capisci??/

  3. laurentiu Răspunde

    Pentru toate tampeniile incompetentului de keserkeni putem da vina( inca 3 ani de acum incolo) pe Coica 🙂 . Inteligenta abordare!

  4. Zoli Răspunde

    Bãtaie de joc. Dar chiar nimeni nu-i ia la rost pe aceşti oameni? Chiar aşa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.