Ultima actualizare: azi, 18:51

Locale

VIDEO. Morți la locul de muncă. Aproape 65 de accidente din care șase mortale

Morți la locul de muncă. Nu mai puțin de șase sătmăreni și-au pierdut viața la locul de muncă în cursul anului trecut, se arată într-un raport prezentat de ITM Satu Mare. În total, au fost înregistrate 64 de accidente de muncă. 

În anul 2016, din totalul evenimentelor pentru care s-a finalizat cercetarea, au fost înregistrate 64 persoane accidentate (105 persoane în anul trecut), dintre care 6 persoane accidentate mortal (faţă de 5 în anul trecut). Indicele de frecvenţă (numărul de accidentaţi care revine la 1.000 de lucrători) a fost de 0,73 0/00 pentru totalul persoanelor accidentate şi 0,07 0/00 pentru persoanele accidentate mortal.

Sectoarele economiei naţionale în care au fost înregistrate cele mai multe accidente de muncă sunt:

  • Fabricarea de mobilă – 8 accidente cu 8 accidentaţi (12,5 % din totalul accidentaţilor);
  • Fabricarea produselor din cauciuc şi mase plastice – 8 accidente cu 8 accidentaţi (12,5% din totalul accidentaţilor);
  • Fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor – 7 accidente cu 7 accidentaţi (10,93 % din totalul accidentaţilor);
  • Transporturi terestre şi transporturi prin conducte – 7 accidente cu 7 accidentaţi (10,93 % din totalul accidentaţilor);
  • Lucrări speciale de construcţii – 4 accidente cu 4 accidentaţi (6,25 % din totalul accidentaţilor);
  • Lucrări de geniu civil – 4 accidente cu 4 accidentaţi (6,25 % din totalul accidentaţilor);

Cele 6 accidentele de muncă mortale s-au înregistrat în sectoarele: agricultură; colectarea, tratarea şi eliminarea deşeurilor; lucrări speciale de construcţii; întreţinerea şi repararea autovehiculelor; transporturi rutiere de mărfuri (cu 2 accidentaţi mortal). Din totalul de 6, trei au avut caracter de accident de muncă mortal de circulaţie.

Și mai grav este faptul că, de la începutul anului 2017, până în prezent, au fost înregistrate cinci decese ale unor lucrători la sediile sau punctele de lucru ale angajatorilor.

În anul 2016 au încheiat incapacitatea temporară de muncă 74 persoane (din anii 2015 şi 2016), din care: 65 prin reluarea activităţii, 8 prin invaliditate şi una prin deces.

Pentru persoanele care au încheiat incapacitatea de muncă în anul 2016, indicele de durată medie (numărul de zile pierdute, în medie, de un accidentat) este de 75,44 zile, iar indicele de gravitate (numărul total de zile de incapacitate de muncă, raportat la 1.000 de angajaţi) este 63,75 0/00.

Toto în 2016 au mai fost cercetate:

– 10 evenimente mortale în care decesul s-a produs din cauze patologice

– 2 evenimente mortale care nu a avut caracter de accident de muncă

– 2 accidente de muncă de circulaţie petrecute pe raza judeţului nostru în care au fost implicaţi angajatori din alte judeţe

– 1 accident cu incapacitate temporară de muncă în care a fost implicat un conducător auto din Republica Lituania, aflat în delegaţie la o societate din judeţul nostru.

Video: Data de 14 noiembrie 2016 când un muncitor a murit la locul de muncă în ciuda eforturilor făcute de paramedicii SMURD de a-l salva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.