Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

UPDATE: DSP s-a răzgândit. Nu există doze de vaccin ROR în județ

UPDATE: La aproximativ 15 minute după publicarea știrii potrivit căreia în judeţul satu Mare nu ar exista probleme cu vaccinul împotriva rujeolei, medicul epidemiolog din cadrul DSP, Lidia Tămaș, a revenit cu un telefon și a făcut precizarea că, cel puțin în depozitul DSP, nu mai există astfel de doze.

”Am verificat și azi s-au distribuit ultimele doze de vaccin împotriva rujeolei din depozitul DSP. Încă nu știm câte doze mai sunt la medicii de familie. Acest lucru îl vom ști doar după 10 aprilie, când vor fi finalizate raportările medicilor de familie”, a precizat Lidia Tămaș.

Întrebată dacă pot fi aduse doze de vaccin în cazul în care acestea nu mai există în județul Satu Mare, oficialul DSP a declarat că se vor lua decizii după ce se vor afla raportările medicilor de familie.

————————————————-

Județul Satu Mare are, cel puțin deocamdată, suficiente doze de vaccin ROR, utilizat împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei. Medicul epidemiolog din cadrul Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, Lidia Tămaș, precizează că, în județul Satu Mare, cel puțin până la această dată, în județ nu sunt probleme cu acest vaccin.

”În județ există doze de vaccin ROR, utilizat împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei. Noi avem cu ce să vaccinăm. Problema este că nu se folosește acest vaccin pe măsura în care ne-am dori noi să se folosească. Acuma sigur că au scăzut stocurile. În toată luna martie s-a vaccinat în continuare. După evenimentul neplăcut când un copil a decedat, există posibilitatea să fi fost o adresabilitate mai mare în luna martie. Dar vaccinurile nu s-au epuziat nici din depozit, nici de la medicii de familie. La noi nu este criză de ROR”, a precizat, pentru PortalSM, medicul epidemiolog, Lidia Tămaș.

La sfârşitul lunii februarie, în cadrul Direcției Județene de Sănătate Publică Satu Mare erau 1.035 de doze de vaccin împotriva rujeolei, iar în cabinetele medicilor de familie – 1.973.

La sfârșitul lunii martie, în județul Satu Mare erau înregistrate 104 cazuri de îmbolnăviri cu rujeolă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.