Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Pușcas își deschide mall-ul luxos la Cluj. Ați plătit taxa de mediu la Florisal? (FOTO)

Patronul firmei Florisal își va inaugura sâmbătă mall-ul luxos mall construit la Cluj pe terenul fostei fabrici de bere Ursus. Centrul comercial din cadrul proiectul Platinia este o investiţie de peste 25 mil. euro dezvoltată de omul de afaceri Sile Puşcaş.

Dezvoltatorul proiectului este compania Florisal din Satu Mare, controlată de omul de afaceri Sile Puşcaş, ginerele lui Ioan Rus, fostul ministru de interne al României. Compania Florisal, cu sediul în Satu Mare, a avut în 2015 o cifră de afaceri de 30,9 mil. lei (circa 7 mil. euro), un profit net de 6 mil. lei (peste 1,3 mil. euro) şi un număr mediu de 245 de angajaţi, potrivit mfinante.ro. Omul de afaceri Sile Puşcaş mai controlează şi compania Drusal din Baia Mare, scrie produsinardeal.ro.

Asta în condițiile în care taxa de salubrizare din municipiul Satu Mare tocmai a fost majorată cu 30%, sătmărenii fiind obligați să achite ei taxa de mediu, și nu firma de salubritate, așa cum se întâmplă în alte județe. Toate acestea, cu girul consilierilor locali sătmăreni.

Revenind la mall-ul pe care-l va inaugura sâmbătă patronul Florisal, Vasile Pușcaș, Pla­tinia Shopping Cen­ter este amplasat la parterul şi la meza­ninul ansamblului Platinia, avand o suprafaţă utilă de apro­xima­tiv 14.000 mp şi o suprafaţă închiriabilă de 11.000 mp. Platinia Shopping Center va găzdui aproximativ 50 de chi­ri­aşi, printre care H&M, Orange, Sen­siblu, L’Occitane, Cărtureşti, Opticris, Ban­ca Transilvania, Farmec, Sciarrone Rosa, Gett’s Colour Bar, Jolidon, DeLonghi, Marty Restaurants, Chop, Ama­gusto, Sakura Asian Cuisine, Meron, Beldi Gel­ato, Su­prem Office, Bellagio Casino, dar şi pri­mele magazine Gerovital şi Bang & Olufsen din Cluj- Napoca. Totodată, retai­lerul bel­gi­an Mega Image îşi va face intrarea pe piaţa din Cluj, cu un magazin de 1.200 mp în Platinia.

Pe lângă galeria comercială, pro­iectul va mai include şi un ansamblu rezi­den­ţial cu două corpuri cu şase niveluri şi 187 de apar­tamente cu 2 şi 3 camere, dar şi un apart­hotel care dispune, la randul său, de 120 de apartamente de lux, am­­plasate pe 11 niveluri.

În ansamblul rezidenţial apartamentele au fost achiziţionate de proprietari cu un preţ mediu de 1.500 de euro mp. Cel mai scump apartament din cadrul ansamblului rezidenţial s-a vândut la preţul de 2.000 de euro mp. În prezent, au fost vândute toate cele 187 de apartamente din cadrul proiectului rezidenţial Platinia, fiind predate locatarilor încă din lunile septembrie-octombrie, pentru realizarea finisajelor interioare.

Situat în zona cen­trală a Clujului, proiectul imobiliar Platinia se află în apropierea parcului central, a stadionului Cluj Arena, a sălii polivalente şi a com­plexului studenţesc Haşdeu, mai scriu cei de la produsinardeal.ro

3 comentarii

  1. Gogu Stiulete Răspunde

    Omul e un bun afacerist se pare !!Asta nu inseamna ca trebuie sa fim invidiosi iar taxa de mediu,consider eu,nu el e de vina ca a aparut.Recent(din surse) a finalizat un bloc de locuinte pe strada Ganea,bloc cu 5 etaje care dispune chiar si de lift,iar preturile,am aflat intamplator,sunt de 26.ooo euro pentru 2 camere si de 36,000euro 3 camere.

    • Unu' Răspunde

      Să-i lingi tu mucii afaceristului! Du-te și-ți cumpără apartament de la el!
      Scârbisal ar trebui să plătească taxa de mediu! Toate utilajele de care dispune această firmă sunt super-poluatoare, dar ei se vor ecologiști!
      Nu-și permit nici măcar un microbus pentru transportul angajaților, acum transportând-ui cu remorca trasă de un tractor jegos, unde bieții oameni stau în picioare ca animalele duse la sacrificat! Oare cei de la ITM dorm?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.