Ultima actualizare: azi, 13:29
Locale

Tentativă de suicid la 13 ani. O fată a vrut să ajungă la băiatul care s-a spânzurat

O fată de numai 13 ani din Gherța Mare a avut o tentativă de suicid fiind salvată în ultimul moment la Urgențe. Apropiații acesteia spun că era prietenă foarte bună cu băiatul de 14 ani care s-a spânzurat în urmă cu fix două săptămâni și că aceasta ar fi dorit să ajungă, în acest fel, la el. Deocamdată nu sunt indicii clare că fata ar fi jucat Balena Albastră.  

Practic, preadolescenta a încercat să se sinucidă înghițind mai multe pastile luate de la bunica sa, la două săptămână de când cel despre care spunea că este prietenul ei cel mai bun s-a spânzurat.

”Am înțeles că în urmă cu două săptămâni, un coleg sau un prieten al acestei fetițe s-a spânzurat. Acesta era foarte bun prieten cu ea. Aseară, fetița a luat niște tablete de la bunica ei. Ceva medicamente de tensiune. Bunica nu a mai putut să o trezească azi dimineață și a adus-o la Urgențe. Aici nu a vrut să comunice fetița cu nimeni. Din câte am înțeles, părinții ei sunt în Germania, că mai are un frate care stă la ceilalți bunici. Până nu demult au locuit în Portugalia, sau așa a spus doamna doctor de la Pediatrie. Acuma este stabilă, a început să-și revină. Doamna doctor de la Pediatrie mi-a spus că este vorba despre o tentativă de suicid pentru că, din câte am înțeles, apropiații fetiței povestea că aceasta ar fi vrut să meargă după copilul care s-a spânzurat. Ca să fie împreună. Am înțeles că erau foarte buni prieteni. Toate acestea au fost povestite de rudele ei”, a declarat, pentru PortalSM, asistenta șefă a Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Satu Mare, Nicoleta Pereș.

La un moment dat a fost vehiculată chiar ideea că fata ar fi jucat Balena Albastră, o posibilă explicație pentru această tentativă de suicid, dar asistenta șefă de la UPU este de altă părere.

”S-au gândit chiar și la varianta că ar fi jucat jocul Balena Albastră, dar nu prea cred că s-a întâmplat. Eu cred că fetița se simțea singură pentru că părinții erau plecați unul în stânga, celălalt în dreapta. Nu prea cred că le fac prea bine aceste lucruri copiilor”, a mai spus Nicoleta Pereș.

În cursul zilei de astăzi sau cel mai târziu mâine dimineața, preadolescenta va fi transportată la Clinica de Psihiatrie Infantilă din Cluj Napoca pentru tratament medical de specialitate.

Reamintim faptul că în urmă cu două săptămâni, în noaptea de 26 spre 27 februarie, un copil de 14 ani din localitatea Gherţa Mare s-a spânzurat. Trupul neînsuflețit a fost găsit în podul locuinţei de către tatăl său.

Părinţii copilului care s-a sinucis le-ar fi spus poliţiştilor că nu cunosc niciun motiv pentru care a recurs la acest gest drastic. Nimeni nu ştie deocamdată ce l-a determinat să îşi pună capăt zilelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.