Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

VIDEO/FOTO. Șantierul Kaufland II. Fabrica de scaune a fost rasă

Se lucrează intens pe șantierul Kaufland II ce va fi construit pe bulevardul Henri Coandă din municipiul Satu Mare, pe locul fostei fabrici de scaune. Halele fostei fabrici au fost demolate, pur și simplu rase de pe fața pământului, pentru a face loc viitorului hipermarket.

La mijlocul lunii ianuarie a fost demarată activitatea de curățare efectivă a locului în care va fi construit viitorul hipermarket Kaulfland II Satu Mare. Practic, în acest moment, halele fostei fabrici de scaune au fost demolate, iar locul este plin de mormane de moloz.

Până pe data de 15 mai, firma care a demolat aceste hale trebuie să transporte tot molozul de acolo și să predea amplasamentul în condiții proprii pentru construire.

Cel mai probabil, lucrările la construire, în primă fază, a hipermarketului Kaufland II vor începe în jurul datei de 1 iunie 2017. În funcție de cât de repede se vor mișca, noul hipermarket ar putea fi inaugurat până de Crăciun, în cel mai optimist mod, sau până în vara anului viitor.

Proiectul prevede două etape pentru construirea magazinului Kaufland și a galeriilor comerciale. Astfel, în prima etapă se va construi magazinul Kaufland cu un acces din Bulevardul Henri Coandă și accesul secundar din strada Corvinilor. În etapa a doua se va trece la construirea unor galerii comerciale cu acces din strada Corvinilor.

Potrivit planului urbanistic, pe fosta platformă industrială unde, în trecut era „fabrica de scaune”, în prima etapă se va construi un corp de clădire și vor fi amenajate un număr de 176 de locuri de parcare. La acestea se vor mai adăuga ulterior alte 144 de locuri de parcare. Conform planului urbanistic, suprafața clădirii Kaufland va fi de 4.365 de metri pătrați.

De asemenea, în etapa a doua a lucrărilor, se dorește construirea unei galerii comerciale, care ar urma să găzduiască outlet-uri ale unor brand-uri internaționale precum New Yorker sau Decathlon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.