Ultima actualizare: azi, 17:10
Locale

Un copil se zbate între viață și moarte. A fost transportat cu elicopterul SMURD la București

Un copil în vârstă de un an şi 5 luni se zbate între viață și moarte după ce a suferit arsuri de gradul II cauzate de un lichid fierbinte pe aproximativ 35% din suprafaţa corpului. Micuțul a fost transportat astăzi, în stare foarte critică, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii Grigore Alexandrescu din Bucureşti, cu un elicopter SMURD.

Copilul a fost  adus la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare astăzi, în jurul orei 10.30 de un echipaj SMURD de Terapie Intensivă Mobilă (TIM).

„După inventarierea leziunilor, acordarea primului ajutor calificat şi iniţierea tratamentului de reechilibrare hidroelectrolitică, s-a luat legătura cu Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii Grigore Alexandrescu din Bucureşti în vederea transferării pacientului conform Protocolului Naţional pentru pacienţii arşi. Pentru realizarea transferului s-a solicitat elicopterul , care a sosit şi a luat pacientul la orele 13.50”, a declarat medicul şef UPU – SMURD, dr. Adriana Moldovan.

Până la plecarea cu elicopterul, copilul a fost asistat şi îngrijit cu foarte multă atenţie de către echipa de gardă a Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.