Ultima actualizare: azi, 14:04

Locale

Artificii vândute ”la negru” în piețe. Polițiștii au intervenit

Polițiștii sătmăreni au depistat că în piețele din municipiul Satu Mare sunt artificii vândute ”la negru”. În cursul zilei de ieri, 14.05.a.c., polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat verificări cu privire la modul de respectare a prevederilor legale referitoare la deținerea și vânzarea de articole pirotehnice.

Astfel, a fost identificată o femeie de 41 de ani din Satu Mare, administrator al unei societăți comerciale cu punct de lucru pe strada Nicolae Golescu, care deținea și oferea spre vânzare 28 bucăți articole pirotehnice, respectiv artificii din categoria  I, fără a deține autorizație, la punctul de lucru.

În același context, a fost identificată o vânzătoare de 52 de ani din Viile Satu Mare, care oferea spre vânzare la punctul de lucru al unei societăți comerciale de pe strada Prahova din Satu Mare, 17 bucăți artificii din categoria  I, fără a îndeplini condițiile prevăzute de lege.

În ambele cazuri, materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării, cercetările urmând să continue sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  detinere si comercializarea de obiecte pirotehnice fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 37, lit. a, din Legea 126/1995, privind regimul materiilor explozive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.