Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

Razie de amploare a polițiștilor sătmăreni în week-end. Amenzi mari

Razie de amploare a polițiștilor sătmăreni în acest week-end care s-au sodat cu sancțiuni impresionante. Din dispoziția inspectorului general al Poliției Române, chestor principal de poliţie Bogdan Despescu, au fost intensificate, la nivel national, pentru perioada 12 – 14 mai 2017, acţiunile menite să menţină un climat de siguranță publică, să combată faptele ilegale şi să salveze vieţi, prin prevenirea accidentelor de circulaţie. Astfel, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, peste 100 de polițiști/zi au desfășurat  acțiuni și controale. Bilanţul celor trei zile: 19 infracţiuni constatate şi 853 sancţiuni contravenţionale aplicate.

În cadrul acestei razie de amploare, în perioada 12-14 mai a.c., peste 300 de poliţişti de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase, intervenţie rapidă şi transporturi au acţionat, în sistem integrat, pe toate liniile, pentru siguranţa şi liniştea cetăţenilor.

Poliţiştii de ordine publică au desfășurat peste 40 de controale şi acțiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale ce se comit, de regulă, în zona discotecilor, barurilor  şi a altor localuri de alimentaţie publică, ocazie cu care au fost constatate 4 infracţiuni.

Poliţiştii rutieri s-au aflat în trafic, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi pentru fluidizarea traficului rutier pe drumurile naţionale și județene. În urma celor 26 controale, au fost constatate șase infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Pe linie de arme, explozivi și substanțe periculoase, poliţiştii au desfăşurat șase acțiuni, în urma cărora au fost constatate șase infracţiuni.

Poliţiştii de investigaţii criminale au desfăşurat 3 acțiuni pe linie de arest la domiciliu, context în care au fost efectuate trei verificări la locuinţe, nefiind constatate încălcări ale obligațiilor.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au desfășurat 3 acțiuni pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a altor infracțiuni de natură economico-financiară, în urma căreia au constatat trei infracțiuni.

În urma acestei razie de amploare, au fost aplicate 853 sancţiuni contravenţionale, dintre care 198 la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 52 la Legea nr. 12/1990 pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 14 la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și 518 la regimul circulației rutiere.

De asemenea, au fost reținute 24 permise de conducere, dintre care 6 pentru alcool, 10 pentru viteză și 8 pentru alte abateri, precum și șase certificate de înmatriculare retrase.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale depășește suma de 220.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.