Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Bărbatul care a ucis un bătrân pe trecerea de pietoni de la Casa de Modă, trimis în judecată

Bărbatul care a ucis, în urma unui accident, un bătrân pe trecerea de pietoni de la Casa de Modă a fost trimis în judecată de procurorii sătmăreni.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Gulya Istvan Membrod, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 192 alin. 2 Cod penal.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

Inculpatul Gulya Istvan Membrod  în data de 14 aprilie 2016, în jurul orelor 10:55, în timp ce conducea autovehiculul marca  Mercedes Vito, cu nr. de înmatriculare provizorii  CJ-070627, din direcţia străzii Horea  spre  bulevardul I.C. Brătianu  din municipiul Satu  Mare , la intersecţia celor două străzi , s-a deplasat peste trecerea de pietoni fără a acorda prioritate de trecere  pietonului  Z. Ghe., în vârstă de 81 de ani, angajat în trecerea străzii, prin loc  special amenajat , marcat şi semnalizat , pe sensul de mers al vehiculului condus de inculpat  , acroşându-l   şi cauzându-i acestuia leziuni care au condus la deces.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, la Judecătoria Satu Mare. La soluţionarea dosarului, Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare a beneficiat de sprijinul Poliţiei Municipiului Satu Mare Satu Mare – Biroul Rutier.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.