Ultima actualizare: azi, 12:26

Locale

Bețivii și-au făcut iar de cap în trafic în acest week-end. 15 permise suspendate

Bețivii nu s-au putut abține să nu urce la volan după ce au băut și și-au făcut din nou de cap în trafic la acest sfârșit de săptămână. Polițitii rutieri au suspendat 15 permise.

În contextul activităţilor desfășurate în scopul creşterii gradului de siguranţă pe drumurile publice,  în urma controalelor asupra vehiculelor, pentru neregulile constatate, polițiștii au  aplicat în acest week-end 232 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 55 000 lei, iar ca măsură complementară, s-a dispus ridicarea în vederea suspendării a 15 permise de conducere, cele mai multe pentru depășirea limitei legale de viteză și pentru consum de alcool la volan.

Infracțiuni la regimul siguranței pe drumurile publice constatate:

În data de 06.05.2017, în jurul orei  23.50, polițiștii Biroului Rutier Carei,  cu ocazia activităţilor  specifice desfășurate,  au identificat in trafic pe Calea Mihai Viteazu din municipiu, un bărbat de 56 de ani, din localitatea Ghenci, aflat la volanul unui autoturism. Fiind testat cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i s-a  întocmit dosar penal pentru  comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În data de 07.05.2017,  în jurul orei 17,00,  în timp ce executau controlul si supravegherea traficului rutier, poliţiştii orașului Livada, au oprit pentru control un autoturism pe strada T.Vladimirescu din localitate. La volanul acestuia, a fost identificat un bărbat de 51 de ani , pentru care testarea alcoolscop a relevat o concentratie alcoolica de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul orasenesc Negrești Oaș pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii  cu exactitate a alcoolemiei. În urma extinderii verificărilor poliţiştii au constatat că cel în cauză avea permisul de conducere anulat din anul 2011. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoană aflată sub influența alcoolului și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia permisul de conducere i-a fost anulat.

În aceeiași zi, în jurul orei 23.40, poliţiştii Secţiei Rurale Beltiug aflați în serviciu împreună cu cei din cadrul Poliţiei Oraş Ardud, au oprit pentru control un  autoturism  care se deplasa pe raza localități Socond. La volan a fost identificat un tânăr de 25 ani din Socond, pentru care, după ce a fost testat alcoolscop, s-a stabilit că avea o  concentraţie  alcoolică de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv petru care a fost condus la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Satu Mare, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Verificările extinse au relevat că cel în cauză avea dreptul de a conduce suspendat încă din  data de 27.09.2016. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.