Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

FOTO. Una dintre cele mai frumoase clădiri din Satu Mare, redată orașului

Una dintre cele mai frumoase clădiri din Satu Mare a fost redată orașului după ce a fost modernizată. Este vorba despre clădirea Zarda. 

Inaugurarea clădirii renovate a Centrului Fericitul Scheffler János, de pe strada Ștefan cel Mare nr. 9, a avut loc joi, 25 mai, în prezența autorităților locale și județene. Clădirea a putut fi renovată cu sprijinul fundației daneze THE VELUX FOUNDATIONS iar lucările au fost finalizate în mai puțin de 2 ani. S-a renovat aripa dreaptă a complexului Zarda, sălile fiind schimbate după nevoile centrului de rabilitare și dezvoltare, în mansardă fiind create și săli de conferință, respectiv din subsol se deschide o sală cu piscină, pentru hidroterapie.

Astfel că joi, la ora 11.00, conducătorii centrului, sponsorii și partenerii au tăiat panglica de la intrare, iar în sala de conferință au fost prezentate realizările.

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor și-a exprimat bucuria față de înfrumusețarea clădirii din centrul istoric al Sătmarului, accentuând totodată și importanța activităților ce au loc în cadrul instituției.

“Se dă azi în folosință o clădire, în care au loc terapii după standardele europene. Putem fi cu toții mândri de acesta, dar e și momentul când afirm cu bucurie sprijinul primăriei și a consiliul local, care anual va suporta terapiile a 188 de copii cu o sumă de aproximativ o sută de mii de euro. Dorim să asigurăm părinții și familiile din Satu Mare că suntem pe partea lor, iar acest centru de reabilitare și dezvoltare are o misiune și o activitate cu care se alătură rețelei sociale din Satu Mare și completează acesta.”

Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba a vorbit despre importanța credinței, care a dat și dă putere aspirațiilor și tendințelor bune, și duce înainte comunitatea din Județul Satu Mare.

“Serviciile sociale și sarcinile din acest domeniu trebuiesc să fie îndeplinite cu smerenie, și în parteneriat, prinzând mâna prietenilor noștri. Astfel vom avea rezultate, ca și acest centru”– a adăugat.

Episcopul Eugen Schönberger a reamintit pe toți cei prezenți, că și clădirea, și Centrul Fericitul Scheffler János aparțin lui Dumnezeu.

“Noi privim în viitor cu speranță, avem credință. Am dorit ca Surorile de Caritate Sfântul Vicențiu de Satu Mare să aibă un nou început. Ceea ce vedem aici e a lor, iar surorile aparțin Diecezei Satu Mare, și în rândul lui, dieceza aparține lui Cristos. Eu cred, că bunul Dumnezeu ne-a ajutat în această muncă, așa am primit oameni cu bună intenție și cu dorința de a ajuta. Dar partea noastră din muncă nu o va face altcineva, trebuie să lucrăm în continuare cu inimă și suflet.”

În continuare reprezentanții fundației daneze, THE VELUX FOUNDATIONS și-au exprimat urările de bine a Centrului, superioara provincială a surorilor de caritate Sf. Vicenţiu din Satu Mare, Szabó M. Rita a mulțumit tuturor ajutorul, enumerând sponsorii, iar după acesta episcopul Eugen Schönberger a binecuvântat clădirea. Invitații, împreună cu episcopul au putut face o plimbare în Centrul Fericitul Scheffler János, vizitând sălile.

9 comentarii

  1. Szalma Jack Răspunde

    Dar cladirea ”fericitului Tantas Vasile” cand va fi gata ???????Ne facem de ras la lume cu ”centrul” orasului Satu Mare !!!

  2. 1 Răspunde

    Da’ pulică ăsta de primar, are alergie la tricolorul românesc? Iar n-a purtat eșarfa …
    Pt. cârcotași: Conform art. 67 alit 3 din legea administrației locale nr. 215/2001
    “(3) Eşarfa va fi purtată, în mod obligatoriu, la solemnităţi, recepţii, ceremonii publice şi la celebrarea căsătoriilor.”, ori asta a fost o CEREMONIE PUBLICĂ!
    Prefectura … doarme?!? Nu este prima abatere a primașului

    • Szalma Jack Răspunde

      Probabil nu se considera primar ori are alergie la functia asta sau poate ii e rusine ca a fost ales ”covarsitor” de 25 % din populatia orasului !!Mai asteptam doi ani pana va candida la Satu Mare un om adevarat,Catalin Chereches si scapam de loser-ul asta !!Nu mai vrem primar ”de partid”.vrem unul independent iar Chereches este omul ideal !!

    • Norick Răspunde

      Da’ un admin nu se gaseste pe Site-ul asta minunat ?? Sunteti la mici si la bere ?? Sau voua va place cum orice handicapat poate sa scrie minuni lingvistice “ala” codru’ ?? 😉 😉

    • escape Răspunde

      Pulica esti tu. Nu era ceremonie publica. Un imobil privat era reabilitat din bani unei fundatii si a Episcopiei Romano-Catolice, deci dute si spanzurata boule

  3. Garuboz Răspunde

    Ca bine zici Jack ,dar sunt curios ce activitate ANTIROMANEASCA s-e va desfasura in acea cladire .

    • x Răspunde

      Du-te și vezi. Poate ai nevoie de cevas reabilitare-recuperare. Sper că nu, nu îți doresc. Și mai bine v-ar interesa cine a dat banii pentru restaurare. Că nu Statul Român. În loc să comentezi aiurea mai bine ai reflecta asupra faptului că pe țara asta minunată îl doare în bască- de patrimoniiul construit al orașului nostru. Vin alții să ne ajute.

  4. Gustav Răspunde

    Este ceva normal sa nu primim bani din bucuresti…din moment ce penalii de unguri sunt la conducere…
    Incearca asa ceva in ungaria sau orice alta tara…
    Sa conduca un grup de romani orasuul DEBRECEN….de ras…mars cu voi de la conducere

  5. bogdan Răspunde

    Dle gustav,esti un sovinist prost care critica pe cei cu nationalitate maghiara fără sa citesca istoria satmarului.nu poti sa astepti sa dispară limba maghiara si unguri din satu mare pe moment ce in satu mare abia de 100 si ceva de ani exista scoală cu profil in limba romana vb de eminescu.toti cei care trăim in orasul satu mare din bunicii nostrii ne place sau nu toti avem in familie măcar o persoana maghiara,suntem europeni boule nu comunisti,ce ai face in franta sau germania?te-ai muta in padure sa nu intalnesti numai animale ca tine?pe final eu sunt Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.