Ultima actualizare: ieri, 19:16

Locale

Certezan trimis în judecată. Facturi false de peste un milion de lei

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului MIHOC PETRU, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 9 alin. 1, lit.c din L.241/2005, cu aplic.art. 41 alin.2 C. pen. din 1968 şi art. 5 C. pen.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

Inculpatul  Mihoc Petru, în calitatea de administrator al SC Vip Prest Com  SRL Certeze, a evidenţiat şi înregistrat, în perioada decembrie 2010-noiembrie 2011, în mod repetat, la diferite intervale de timp dar în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, în evidenţele contabile ale SC Vip Prest Com  SRL Certeze, cheltuieli generate de activităţi economice nereale, respectiv achiziţii de  servicii  de la SC Manu Rul Invest SRL Hârlău şi SC Corabia Invest SRL Iaşi,  în valoare totală  de 1.241.523,35  lei, prin înregistrarea în contabilitate a  contractului de subantrepriză  nr. 5/20.10.2010 şi a unei facturi,  emise de SC Manu Rul Invest SRL Hârlău, a contractului de  subantrepriză nr. 1/01.03.2011 şi a unui nr. de 10 facturi  emise de SC Corabia Invest SRL Iaşi, în scopul diminuării în mod nejustificat a obligaţiilor către bugetul de stat, cu consecinţa producerii unui prejudiciu estimat  către bugetul de stat în sumă de 357.013 lei, din care 116.718  lei impozit pe profit şi  240.295  lei T.V.A .

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, la Tribunalul Satu Mare.

La soluţionarea dosarului, Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare a beneficiat de sprijinul Poliţiei Oraş Negreşti Oaş – Compartimentul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Sursa: Parchetul Satu Mare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.