Ultima actualizare: azi, 21:58

Locale

Criza medicamentelor din Spitalul Județean, rezolvată pe moment. Ce soluție s-a găsit

Criza medicamentelor din cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare a fost rezolvată momentan, sau cel puțin așa susțin președintele și vicepreședintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, respectiv Ioan Rus, în cadrul unei conferințe de presă.

Președintele Pataki a spus că a fost informat despre anumite lipsuri în ceea ce privește medicamentele și materialele sanitare în data de 10 mai. În următoarea zi, o echipă de la Achiziții a Consiliului Județean s-a deplasat la spital să vadă ce se întâmplă și unde sunt probleme. A fost elaborat și un set de măsuri pentru a îmbunătăți fluxul hârtiilor și tot ce înseamnă partea de administrativ.

”Ieri după-amiază am avut o ședință de mai multe ore cu conducerea spitalului alături de prefectul Darius Filip și vicepresedintele Ioan Rus. Au fost luate niște decizii pentru a rezolva problema medicamentelor din cadrul Spitalului Județean în mai puțin de 24 de ore”, a declarat președintele Pataki.

La rândul său, vicepreședintele Rus a precizat că, cel puțin deocamdată, au fost aduse medicamente de la alte spitale din județ.

”Spitalul avea nevoie de peste 1.000 de doze de medicamente de strictă necesitate, însă azi dimineață a fost realizat. 700 de doze au fost aduse de la Negrești, iar restul de la Carei și TBC”, a precizat Rus.

Vicepreședintele mai spune că 90% din comenzi este realizat, iar sâmbătă și luni va fi realizat tot necesarul de medicamente din spital. A recunoscut că există deficiente de comunicare în cadrul spitalului.
Pataki a mai precizat că nu a fost înștiințat că azi dimineață se are în vedere organizarea unei acțiuni de protest la Spital.

”Noi nu am fost informați nici ieri, nici în această dimineață că se dorește o manifestare de nemulțumire din partea personalului medical. Nici azi dimineață nu am fost înștiințați oficial că la ora 9.00 sunteți sau nu așteptați. De asemenea, nu am fost invitați nici la ședința colegiului medical de alaltăieri și nici la ședința de ieri de la prânz. Ceea ce mi se pare o lipsă de comunicare din partea Spitalului Județean. Dar aceste aspecte sunt de rangul doi pentru noi. Prioritar în ultimele 24 de ore a fost să rezolvăm criza de medicamente. Între timp, dr. Dumitru Fanea și-a dat demisia din funcția de director medical interimar. Peste 20 de șefi de secții și-au pierdut această calitate în ultimele luni și sunt organizate concursuri pentru ocuparea acestor posturi. S-a ajuns în această situație și din cauza faptului că aceste probleme s-au suprapus cu organizarea concursurilor pentru șefii de secție. Și în astefl de condiții, comunicarea este esențială”, a mai spus Pataki.

Președintele Consiliului Județean a mai precizat că își dorește ca lucrurile să funcționeze în sputalul județean fiind în joc viața sătmărenilor.

”Dacă nu reușesc prin proceduri administrative să pornesc tot colectivul, de jos până sus sau de sus până jos, atunci pentru aceste lipsuri și pentru aceste sincope trebuie să răspundă cineva. Nu numai moral și nu numai administrativ. Și cred că vorbesc în numele tuturor sătmărenilor, Ne-am săturat. Nu este o piesă de teatru, nu contează cine conduce spitalul, ce coloratură politică, ce nație are, important este că atunci când avem o prblemă de sănătate să avem unde să ne ducem. Este în joc viața noastră și viața copiilor noștri”, a mai spus Pataki.

Președintele este de părere că SpitalulJudețean are nevoie acută de un administrator care să administreze această unitate spitalicească.

De asemenea, a mai dat asigurări că în cazul în care managerul Spitalului Județean Satu Mare, Camilo Coste, decide să demisioneze, are și alte variante pentru acest post.

De fapt, Camilo Coste și-a înaintat demisia dar nu i-a fost acceptată de conducerea Consiliului Județean. În această situație, și-a luat 10 zile de concendiu.

16 comentarii

  1. Dr. Mengele Răspunde

    Doi talambi care habar nu au ce vorbesc! “S-au adus 700 de doze” era nevoie de “1000 de doze”! 1000 de doze de ce, mai ametitilor???! Si cum p…a m.sii, la alte spitale din judet, erau “doze”?!! Aia cum stiu sa se gospodareasca???!!! Pai si atunci nu vorbim de un management de cacat?!! A, si mai aveti si alte variante pentru manager?! Daca mai aduceti unul dus cu pluta ca asta, sau vreun competent ca ala de sa trezit presedinte de consiliu de administratie al spitalului, asa, peste noapte, fara alegeri, fara nimic, ne-am dus dracului toti!!!

    • Rus Ioan Răspunde

      Sunt dator cu o precizare de nuanta.Nu asta am afirmat in conferinta ci faptul ca dintr-un total de 1050 de ” doze” care au fost asigurate ,750 au fost aduse e mine azi dimineata de la Sp. Negresti Oas( multumesc dnei Manager Diana Mitrut)
      Desigur ca formularea ” doze” nu este foarte corecta, dar in conferinta spus ca exista o lista ( document de predare primire) cu mai multe tipuri de medicamente.Fiecare tip de medicament are unitatea lui de masura .
      Daca pe o lista , la modul general vorbesc,sunt unitati de masura diverse :fiole( preponderent), capsule, flacoane , drajeuri , comprimate, etc etc, dvs., cu tot respectul ,cum ati face o formulare generala
      ca sa dati o informatie ,dar nici sa nu plictisiti auditoriul..
      Ma deranjeaza expresia folosita de ” talambi”.
      Dar fiind in serviciul public , nu pot comenta foarte mult ,decat ca vorbiti de ” talambi” care in decurs de trei ore au pus la disp SJU in regim de criza un “lot” de medicamente cu gandul ca putem salva vieti, imediat!Nu cum a facut Dr. Mengele..?.
      Am gresit?
      Oare unitatea de masura conteaza?!
      Cu stima,
      I.Rus-vicepresedinte CJ

      • Zoli Răspunde

        Prietene nu-ți bate te rog joc de județul ãsta !!!

      • Asistent Răspunde

        1000 de doze la 2000 de pacienti ???? Vrei sa spui ca le dati jumatate de pastila/bolnav ????? ??? dar infectiile nozocomiale cum le preveniti ??? Fiecare asistenta primeste un deget de la manusa ??? Sau despre manusi nu discutam inca ???? N-au nevoie ! Sa-si dezvolte imuninatea pacientii !!! Pe langa “1000 de doze” ( ce-or fi si alea …) , sunt extrem de multe lipsuri in spital…

  2. brazda Răspunde

    deci daca il mai aud pe pataki asta cum are el teoria consipratiei cu medicii din spital ……. ALOOOO …MISTER PATAKI MARE DOMN…NU VIN MEDICII TINERI SA LUCREZE LA SPITALUL MATALE SI NU AI DESTUI CAT SA ACOPERI ACTIVITATEA FARA CA PERSONALUL SA LUCREZE PANA LA EPUIZARE PE MAJORITATEA SECTIILOR !!! SI TU AI CHEF DE INTRIGI. INVATA SA RESPECTI MEDICII SI TOT PERSONALUL SPITALULUI PE CARE IL PATRONEZI PE SUB MUSTEATA. PANA UNA ALTA NU FACI DECAT SA NE AMINTESTI CA E IMPORTANT SA MERGEM LA ALEGERILE LOCALE.

  3. Reflector Răspunde

    Mai frate asta este mai tupeist ca Basescu,auzi ca nu conteaza coloratura politica,pai pe managerul care l-ati adus,nu voi l-ati pus politic,ce natie are auzi ne crede si prosti,

  4. vio Răspunde

    Jos gasca udmr ista pnlista
    D E M I S I A ! ! !

  5. florin Răspunde

    De ce nu vin medici in Satu Mare?? Pentru ca nu incap de clanurile mafiote din spital, de famiglii. Cunosc chirurg dn cluj care ar fi vrut sa vina si nu a reusit. a zis ca sunt o casta, care isi prezerva locuri pentru copii si neamuri. pana or termina astia facultatea .

    • vorbesti aiurea Răspunde

      vorbesti aberatii si ti o si dovedesc: ia vezi numai cati copii de doctori lucreaza in spitalul ala..iti spun eu ca sunt foarte putini. si mai fa o incercare si studiaza viata medicala din cand in cand si o sa vezi ca sunt in permanenta posturi scoase pe diferite sectii si nu vine nimeni sa ne ocupe decat din an in pasti. famiglie la chirurgie???? cred ca unu singur de acolo nu e ruda cu altul .povesti….

      • Vlad Răspunde

        Vorbești aiurea, consideri că vrei să ascunzi realitatea, mai sus este prezentat clanul Anitas , dr Anitas Ortopedul care și-a torturat subalternii,exemplu: dr Costiuc, dr Borzs, dr Deak, dr Podina.Pentru a asigura profesional pe fiul său, nu a admis nici unui medic mai sus arătat interventi complexe .

        • mda Răspunde

          mda…sa l asigure pe fiul sau care e de maxim doi ani in spital venit mult dupa restul de tine mentionati:)) il asigura si inca fiul sau nu era aici. tare asta. crede ma ca fiul era deja asigurat intrucat e un ortoped excelent si un om extrem de inteligent pe care spitalul judetean e norocos sa il aiba .

  6. comentator Răspunde

    99% din “medicii” din SM habar nu au să pună un diagnostic. Cu excepţia unora de la urgenţă/SMURD. Dar nici ăia toţi. Şi nu mă provocaţi că din păcate am avut 4 experienţe negative în ultimii 14-15 ani în familie. Le pot documenta cu subiect şi predicat şi cu nume.

  7. Pacient Răspunde

    Coste camilo este un necioplit care conduce prin urlete rupere si amenintări. In data de 2 mai 2017 am fost cu mama la spital. O doamna a sunat la manager ca nu merge sistemul informatic, la care managerul i-a raspuns reclam-o pe mata care te-a facut .

  8. Nicoleta Răspunde

    Limbajul e de coada vacii la acest „domn” si ar trebui cei de la ziar sa se plimbe un pic prin spital sa intrebe personalul sub anonimat cum se comporta cu personalul medical sau nonmedical „domnul manager”. este sub orice critica. daca consiliul insita cu aceasta decizie evident eronata se va taragana la nesfarsit o situatie care nu are decat o singura finalitate:
    ramane camilio sau raman toti restul.

  9. Bella Răspunde

    Cum este permis unui manager sa se adreseze unei doamne te f…… in gura sau imi bag aia in voi ???? Un asemenea om este moral sa conduca o institutie ??? …. ori cat de bun profesionist ar fi…Domnul Pataki are acelasi limbaj in cadrul insitutiei pe care o conduce.
    O astfel de criza de medicamente nu a fost in spital de pe vremea lui dr. Mihaly !!!!!!!!!!!

  10. sm Răspunde

    Doamne cât de dramatic este totul! Aici e vorba de viața oamenilor, cu viața oamenilor se joacă politic de atâția ani!! Faceți concursuri REALE, lăsați profesioniștii să conducă și să lucreze corect, și lucrurile vor începe să se rezolve! Dar se pare că nu asta se dorește…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.