Ultima actualizare: azi, 11:15

Publicitate

Cum prelungim viaţa bateriei laptopului?

Datorita vietii in continua miscare toti avem nevoie de baterii laptop absolut functionale si de aceea va prezentam recomandarile de la Mentor-Market.ro pentru a va pastra bateriile in stare buna.

Toti am fost acolo. Sunteti intr-o intalnire, pe drum sau intr-o sala de clasa si gasiti, cu groaza, ca laptopul dvs. este aproape descarcat. Poate ca ati uitat adaptorul de alimentare, poate ca nu exista o priza disponibila.

Din orice motiv, puterea bateriei se diminueaza si tot mai aveti lucruri de facut. Speranta nu se pierde totusi. Exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a obtine mai mult timp pe bateria aproape moarta, astfel incat sa puteti respecta un termen limita sau sa raspundeti la un e-mail important inainte de a fi prea tarziu.

Unele dintre aceste tehnici sunt pentru atunci cand aveti nevoie sa mai trageti de b terie intr-un anumit moment, in timp ce altele sunt masuri de prevenire, cel mai bine puse in aplicare inainte ca viata bateriei sa se scurteze. Exista unele suprapuneri intre strategiile pe termen scurt si pe termen lung pe care le vom detalia mai jos, dar chiar si atunci cand actiunile sunt aceleasi, motivele din spatele lor pot fi diferite.

 

Strategii prelungire a duratei de viata a bateriilor pe termen scurt

Daca sunteti intr-un moment important exista lucruri pe care le puteti face pentru a prelungi durata de viata a bateriei imediat.

Niciuna dintre aceste actiuni nu va duce la cresterea cantitatii de energie ramasa in baterie, ci va reduce cantitatea de energie utilizata de laptop, permitandu-va sa mai stoarceti inca cateva minute pretioase inainte ca bateria sa devina inutilizabila. Cuvantul cheie in aceste situatii este consumul de energie si trebuie sa reduceti cat mai mult posibil acest consum.

  1. Activati modul de economisire a bateriei laptopului sau modul Eco

Conceput in functie de aceste circumstante, majoritatea modurilor Battery Saver sau Eco vor efectua o serie de modificari automate pentru a prelungi durata de viata utilizabila a bateriei. Acest profil odata salvat va ajusta setarile laptopului dvs. si va schimba componentele in stari de puterere dusa pentru a va ajuta sa rationati putin mai mult energia ramasa.

Odata ce ati activat instrumentul automat de economisire a bateriilor, exista inca o multime de pasi pentru a obtine o eficienta si mai buna. Acest lucru se face prin oprirea dispozitivelor inutile, reglarea setarilor pentru a reduce consumul de energie, inchiderea aplicatiilor si proceselor nedorite si ajustarea activitatilor dvs. pentru a utiliza mai putina energie.

  1. Dezactivati dispozitivele si porturile neutilizate

Cea mai usoara modalitate de a reduce consumul de energie este de a dezactiva tot ceea ce nu va trebuie.

Fiecare componenta din laptopul dvs. are nevoie de putere pentru a functiona, dar asta nu inseamna ca trebuie sa alimentati toate aceste componente tot timpul. Incepeti prin a deconecta orice periferice care nu sunt necesare (cum ar fi un mouse USB sau o unitate externa) si opriti cele mai mari consumatoare de putere, cum ar fi radiourile Wi-Fi si Bluetooth, procesoarele grafice si unitatile optice neutilizate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.